Zo kun je het Berichten-archief back-uppen

Door: chwhynny-overbeeke | 10 februari 2016 08:31

How To

Als je van plan bent om een schone installatie van OS X uit te voeren of een nieuwe Mac te kopen, kun je eerst je berichtengeschiedenis back-uppen, zodat je die meeneemt naar je nieuwe installatie.

De berichtengeschiedenis op je Mac verschilt van die op je iOS-apparaat. Hoe komt dit? Berichten die verzonden worden, worden tussen iOS en OS X gesynchroniseerd, maar de berichtengeschiedenis niet. Een conversatie die je op je iPhone of iPad weggooit, zal dan ook gewoon op je Mac blijven staan. Lees ook: Wat moet je doen als je bericht niet verstuurd kan worden?

OS X bewaart alle berichten in een archief. Dit kun je gewoon van de ene naar de andere Mac kopiëren, zodat je niet alles kwijtraakt wanneer je een nieuwe Mac koopt of het besturingssysteem opnieuw installeert. Om dit archief te vinden, moet je de Finder openen en in de menubalk op Ga klikken en vervolgens op Ga naar map. Typ ~/Library/Messages/ en druk op Enter.

Deze map bevat de geschiedenis van de Berichten-app, waaronder conversaties en bijlagen. Om hiervan een back-up te maken, kopieer je gewoon alles wat in deze map staat naar een externe harde schijf of clouddienst.

Om het archief terug te zetten wanneer je een schone installatie hebt uitgevoerd of een nieuwe Mac hebt aangeschaft, moet je zorgen dat de Berichten-app niet geopend is. Ga dan opnieuw naar ~/Library/Messages/ (zoals hierboven beschreven). Gooi de inhoud van de map weg (niet de map zelf!) en kopieer de bestanden die je eerder geback-upt had naar deze map. Als je de Berichten-app hierna opnieuw opent, zullen al je oude conversaties en bijlagen weer netjes op hun plek staan.

0 Reactie(s) op: Zo kun je het Berichten-archief back-uppen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.