Zo kun je de standaard zoekmachine veranderen in Safari

Door: chwhynny-overbeeke | 04 januari 2017 10:47

How To

Het is mogelijk om de standaard zoekmachine op je iOS apparaat te veranderen. Hier leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Op je Mac of iOS-apparaat maakt Safari automatisch gebruik van de zoekmachine die als standaard is ingesteld. Wil je liever dat er een andere standaard zoekmachine gebruikt wordt? Dan kan. Hier laten we zien hoe je dit kunt instellen. Lees ook: Verborgen bestanden weergeven in OS X en macOS Sierra.

De standaard zoekmachine veranderen in iOS

Ga op je iPhone of iPad naar de Instellingen en kies Safari > Zoekmachine. Hier kunt je kiezen welke zoekmachine er standaard gebruikt moet worden. Druk op de gewenste zoekdienst en klaar is Kees.

De standaard zoekmachine veranderen in macOS Sierra

Ga op je Mac in macOS of OS X naar Safari en klik in de menubalk op Safari > Voorkeuren. Klik op het tabblad Zoeken en selecteer in het menu naast de optie Zoekmachine jouw gewenste zoekmachine.

Voortaan zullen alle zoekopdrachten die je in in Safari intypt behandeld worden door de zoekmachine die je zojuist zelf gekozen hebt.

Uiteraard kun je ook nog gewoon andere zoekmachines gebruiken door naar hun bijbehorende website te gaan en daar in de zoekbalk in het browservenster je zoekopdracht uit te voeren.

0 Reactie(s) op: Zo kun je de standaard zoekmachine veranderen in Safari

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.