Zo kun je de iCloud-fotobibliotheek uitschakelen

Door: Chwhynny Overbeeke | 16 augustus 2016 13:10

How To

De iCloud-fotobibliotheek is handig voor synchroniseren van je foto’s met al je apparaten. Maar niet iedereen wil de functie voor altijd blijven gebruiken. Als je de iCloud-fotobibliotheek wilt uitschakelen moet je dit op een speciale manier doen om ervoor te zorgen dat je geen foto’s kwijtraakt.

Op je iPhone of iPad

Het is van belang dat je alle foto’s en video’s die in je iCloud-fotobibliotheek staan downloadt voordat je de functie uitschakelt. Om dit te doen moet je naar Instellingen > iCloud gaan en op Foto’s drukken. Zet een vinkje bij Download en bewaar originelen. Lees ook: 7 handige Foto's-functies die je nog niet kent.

Vervolgens worden alle bestanden die in je iCloud-fotobibliotheek staan gedownload. Dit kan alleen als je hier genoeg vrije opslagruimte voor hebt.

Is dat niet het geval, dan kun je alleen je foto’s exporteren via iCloud.com op je Mac. Hiervoor moet je inloggen met je Apple ID en op Foto’s klikken. Selecteer alle foto’s en klik vervolgens op Download.

Als je foto’s eenmaal veilig gedownload zijn, kun je de functie uitschakelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je je foto’s kwijt zult raken.

Ga naar Instellingen > iCloud > Opslag > Beheer opslag > iCloud-fotobibliotheek en druk op Uitschakelen en wissen. Alle foto’s die online staan worden dan binnen 30 dagen gewist. Als je nu de Foto’s-app gebruikt, worden de foto’s alleen lokaal opgeslagen en niet meer naar iCloud geüpload.

Op je Mac

Het is van belang dat je alle foto’s en video’s die in je iCloud-fotobibliotheek staan downloadt voordat je de functie uitschakelt. Om dit te doen moet je naar de Foto’s app gaan en in de menubalk op Foto’s klikken. Ga naar Voorkeuren > iCloud en zet een vinkje bij Download originelen naar deze Mac. Vervolgens worden alle bestanden die in je iCloud-fotobibliotheek staan gedownload. Het is ook mogelijk om de foto’s eerst te exporteren.

Ga nu naar Systeemvoorkeuren > iCloud > Beheer > Fotobibliotheek en klik op Uitschakelen en verwijderen. Alle foto’s die online staan worden dan binnen 30 dagen gewist. Als je nu de Foto’s app gebruikt, worden de foto’s alleen lokaal opgeslagen en niet meer naar iCloud geüpload.

0 Reactie(s) op: Zo kun je de iCloud-fotobibliotheek uitschakelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.