Zo kun je alle Terminal-commando's bekijken

Door: chwhynny-overbeeke | 24 mei 2017 10:08

How To

Als je wilt weten wat voor Terminal-commando's er allemaal gebruikt kunnen worden op je Mac, kun je een lijst oproepen waarin alle mogelijke commando's worden weergegeven. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen. Ook laten we zien hoe je kunt opzoeken waar elk commando voor dient.

Nieuwsgierig naar welke commando's je allemaal in de Terminal zou kunnen uitvoeren? Dan kun je een lijst oproepen met alle meer dan 1.400 mogelijke commando's! Helaas staat er niet meteen bij waar elk commando voor dient. Hier laten we zien hoe je de lijst kunt raadplegen en hoe je zelf kunt opzoeken waar een commando voor dient, mocht je iets tegenkomen wat interessant lijkt.

Terminal commando's raadplegen

Om alle Terminal-commando's te raadplegen, moet je eerst de Terminal-app openen via Programma's > Hulpprogramma's. Wanneer de Terminal geladen is en er een 'schoon', ongebruikt Terminalvenster wordt weergegeven, moet je tweemaal op de Escape-toets op je toetsenbord drukken.

Je krijgt nu de vraag of je alle commando's wilt weergeven, met daarbij het totale aantal. Dat zijn er meer dan 1.400! Bevestig en druk op de Enter-toets om door de lange lijst heen te scrollen.

Om de lijst te sluiten, moet je op de Escape-toets of op de Backspace-toets drukken.

Aan een lange lijst met commando's zonder uitleg heb je niet echt veel. Daarom is het handig om te kunnen zien wat elk commando nou precies doet.

Terminal-commando's uitgelegd krijgen

Wanneer je je in de lange lijst met Terminal-commando's bevindt, kun je door met de rechtermuisknop op een commando te klikken de zogenaamde 'man'-pagina van het commando in kwestie opvragen. Dit is een handleiding die voor elk commando beschikbaar is. Hierin kun je zien wat het commando doet en hoe je het moet gebruiken, inclusief alle beschikbare parameters die bij het commando horen.

Deze 'man' pagina wordt in een nieuw Terminalvenster geopend, zodat je de lange lijst met alle commando's niet kwijtraakt.

1 Reactie(s) op: Zo kun je alle Terminal-commando's bekijken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 13 augustus 2021 13:15 abbenhui
    Dat '2 x escape' werkt niet meer, in elk geval niet onder Big Sur.
    Is dat nu anders op te lossen?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.