Zo gebruik je Instagram zonder mobiele telefoon

Door: Daan Doedens | 09 mei 2017 11:44

Instagram
How To

Wist je dat je Instagram kan gebruiken zonder mobiele telefoon? Met dit trucje heb je helemaal geen smartphone nodig. Gebruik Instagram op pc of laptop, zowel om foto's van anderen te bekijken als om zelf foto's te uploaden.

Tot voor kort kon je Instagram alleen gebruiken op je smartphone. Nu heeft Instagram de mobiele versie van de website uitgebouwd met een uploadfunctie, waardoor je de app in principe niet meer nodig hebt. En het leuke is: met een trucje kun je de mobiele website ook gewoon op je pc bezoeken.

Instagram op pc

Het trucje zit hem allemaal in een Chrome-extensie. Ga in de Chrome-browser naar de pagina van de extensie User-Agent Switcher for Chrome en download de extensie. Als de extensie geïnstalleerd is, zie je rechtsboven in je Chrome-scherm een icoontje met een maskertje staan.

Instagram op pc

Ga naar instagram.com, log in en klik vervolgens op het masker-icoontje. Klik bijvoorbeeld iPhone 6 aan. Wat er nu gebeurt, is dat Chrome opnieuw de website laadt, maar daarbij doet alsof jij de website op een iPhone 6 bekijkt - en dus de mobiele browser nodig hebt. Je ziet dan onderin een balk verschijnen. Klik op het icoontje van het fototoestel om een foto te uploaden.

Filters

Let op: het toevoegen van filters is niet mogelijk via de mobiele versie, en dus ook niet via dit trucje op je pc. Foto's bijsnijden lukt ook niet, maar als je gewoon een simpele foto wil toevoegen en je hebt je telefoon niet bij de hand, is dit een ideale oplossing.

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je Instagram zonder mobiele telefoon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.