Zo gebruik je de donkere modus op je Mac en Apple TV

Door: chwhynny-overbeeke | 25 november 2016 11:49

How To

Met de donkere modus is de inhoud van je scherm prettiger te bekijken in situaties met weinig omgevingslicht. Hier laten we zien hoe je deze modus in kunt schakelen op je Mac en Apple TV.

De donkere modus is handig wanneer er weinig omgevingslicht is, zoals bijvoorbeeld 's avonds of 's nachts. Hiermee is het minder vermoeiend voor je ogen om langere tijd naar het scherm te kijken. Helaas is de donkere modus (nog) niet beschikbaar op de iPhone, maar je kunt daarop natuurlijk wel de helderheid van het scherm verlagen zodat je minder gauw last van je ogen krijgt. Lees ook: Hoe kun je de prullenmand in OS X en macOS veilig leegmaken?

Donkere modus op je Mac gebruiken

De donkere modus ziet er in macOS Sierra heel anders uit dan de reguliere interface. Zo is de achtergrond van het Dock een stuk donkerder van kleur, hoewel deze nog wel gewoon doorzichtig is. De drop-down menu's in het besturingssysteem zijn donkerder van kleur maar ook nog steeds doorzichtig.

In de menubalk ondersteunen alleen de ingebakken apps van Apple de donkere modus. Andere apps hebben ook een donker menu, maar dit is niet doorzichtig.

Om de donkere modus in te schakelen moet je naar Systeemvoorkeuren > Algemeen gaan en een vinkje zetten bij de optie Gebruik donkere menubalk en donker Dock. Om de donkere modus weer uit te schakelen hoef je alleen maar het vinkje weer weg te halen.

De donkere modus inschakelen op je Apple TV.

Donkere modus op je (4de generatie) Apple TV gebruiken

Op de Apple TV veranderden in de donkere modus alle menu's van kleur, evenals het beginscherm en alle ingebakken apps.

Je kunt op je Apple TV de donkere modus inschakelen in Instellingen > Algemeen > Weergave. Druk op het aanraakgevoelige deel van de Siri Remote om tussen de lichte en donkere modus te wisselen.

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je de donkere modus op je Mac en Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.