Zo ga je snel naar het begin van een webpagina op je Mac

Door: chwhynny-overbeeke | 30 augustus 2017 10:18

How To

Het is handig om heel snel naar het begin van een webpagina te kunnen gaan, zodat je niet helemaal omhoog hoeft te scrollen. Hier laten we zien hoe je in Safari op je Mac meteen helemaal naar het begin van de pagina kunt teruggaan.

In iOS kun je supersnel teruggaan naar het begin van een pagina zonder te hoeven scrollen. Hiervoor hoef je alleen maar op de statusbalk te drukken. Deze truc werkt niet alleen in Safari, maar ook in andere apps om helemaal omhoog te ‘scrollen’. Op je Mac gaat dit echter anders. Hier laten we zien hoe je meteen naar het begin van een webpagina kun gaan.

Naar het begin van een webpagina gaan op je Mac

In macOS zul je een toetsencombinatie moeten gebruiken om direct terug te gaan naar het begin van een webpagina. Houd op je toetsenbord Command ingedrukt en druk vervolgens op de omhoog wijzende pijltjestoets. Je komt dan meteen bij het begin van de pagina terecht.

Om helemaal naar de onderkant van de pagina te gaan, hoef je alleen maar op je toetsenbord Command ingedrukt te houden en vervolgens op de omlaag wijzende pijltjestoets te drukken.

Andere applicaties

Deze toetsencombinatie kun je ook in andere applicaties in macOS gebruiken, zoals Mail, Chrome, de Terminal, Pages, Teksteditor et cetera.

0 Reactie(s) op: Zo ga je snel naar het begin van een webpagina op je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.