Zo ga je om met twee Apple ID's

Door: redactie-macworld-nl | 30 juni 2016 11:08

How To

Als je een nieuwe Apple-gebruiker bent, kan een Apple ID wat verwarrend zijn. Het kan dan ook gebeuren dat je met twee Apple ID's zit opgezadeld als je voor verschillende apparaten een aparte ID hebt aangemaakt, bijvoorbeeld één voor je iPhone en een andere voor je iPad.

Dat kan vervelend zijn als je een apparaat inplugt om te synchroniseren terwijl je op een ander profiel ingelogd bent. Wat moet je doen als je één van de twee Apple ID's kwijt wilt en de boel wilt combineren? Lees ook: Wachtwoorden synchroniseren op je Apple-device.

Helaas stelt Apple je niet in staat om twee Apple ID's te combineren. Een aantal jaren geleden had men het erover dat dit een nieuwe functie zou kunnen worden, maar dat is nooit gebeurd. In plaats daarvan heeft Apple zich gefocust op Family Sharing, wat niet hetzelfde is.

Opties

Dus wat zijn je opties? Het eerste wat je moet doen is eens goed naar beide ID's kijken en bepalen welke noodzakelijker is. Als je een heleboel media via de iTunes Store gekocht hebt met de ene ID en niet zoveel met de andere, dan is dat een goede reden om de tweede ID te laten vallen. Maar als je het alleen over muziek hebt die je door de jaren heen via de iTunes Store hebt gekocht, is dat geen probleem omdat muziek niet langer beschermd is en dus met elke ID kan worden afgespeeld. Het wordt echter lastig met gekochte apps, films, tv-programma's en boeken. Alle gratis apps die je gedownload hebt met het minst gewenste account, kun je opnieuw downloaden met de ID die je wilt houden.

Muziek die je de laatste paar jaar hebt gedownload, kun je overal afspelen.

Vervolgens moet je nadenken over de data die aan elke ID gelinkt is. Waar staat het grootste deel van je kalenderevents, contacten, notities en e-mail? Als het account dat de meeste media bevat ook deze data bevat, weet je welke Apple ID je moet houden.

Synchroniseren

Alle belangrijke data van je oude account moet je archiveren en naar je nieuwe account overzetten. Dit moet je op je computer doen en de resultaten moet je naar je apparaten synchroniseren. Zowel Agenda en Contacten maken het mogelijk om data te exporteren, maar je moet het wel op de juiste manier doen. Als je een volledige kalender of archief met contacten van het ene account exporteert en deze vervolgens in het andere account probeert te importeren, krijg je een melding dat alle bestaande data vervangen zal worden met de data die in het archief zit. Dat wil je niet.

Selecteer in plaats daarvan in Agenda een specifieke kalender en exporteer alleen deze ene kalender. Herhaal dit proces voor alle kalenders die je hebt. Je kunt ze dan in een bestaande of nieuwe kalender importeren in het account dat je wilt houden.

Selecteer een kalender en exporteer hem.

vCard

Contacten werkt bijna hetzelfde. Selecteer een groep (dit kunnen al je contacten zijn) en exporteer deze als vCard. Importeer de groep in het account dat je gaat bewaren.

Je moet er echt voor zorgen dat alle data die geassocieerd is met je oude account gearchiveerd is en gesynchroniseerd is met je nieuwe account. Verwijder vervolgens de ongewenste ID van je apparaten.

0 Reactie(s) op: Zo ga je om met twee Apple ID's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.