De naam van je account en thuismap wijzigen in macOS

Door: chwhynny-overbeeke | 16 juni 2017 09:24

macOs Sierra
How To

Je kunt de naam van je account of van je thuismap wijzigen in macOS Sierra. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

Wanneer je een gebruikersaccount aanmaakt in macOS Sierra, worden de naam en de thuismap automatisch geconfigureerd. Het is echter mogelijk om je gebruikersnaam en de naam van je thuismap te veranderen.

Namen

Je gebruikersaccount heeft zowel een korte als een volledige naam. Onder Systeemvoorkeuren > Gebruikers en groepen kun je deze namen raadplegen.

Je kunt op je computer inloggen met de korte naam of met de volledige naam. De volledige naam hoeft niet overeen te komen met de korte naam of de naam van de thuismap die bij het account hoort.

Volledige naam

De volledige naam kan veranderd worden door de gebruiker of door een systeembeheerder. Om deze naam te wijzigen, moet je naar Systeemvoorkeuren > Gebruikers en groepen gaan en op het hangslot-icoon klikken. Voer vervolgens de inloggegevens van een beheerder in.

Klik met de rechtermuisknop op een gebruiker om zijn of haar naam te wijzigen. Klik op Geavanceerde opties. Verander de naam in het veld bij Volledige naam en klik op OK.

Korte naam

De korte naam is de accountnaam. Deze dient gelijk te zijn aan de naam van de thuismap. Dat komt doordat de accountnaam gebruikt wordt om de thuismap aan te maken. Daarom is het van belang dat je voordat je de volgende stappen volgt voor de zekerheid een reservekopie maakt.

Accountnaam en thuismap

Zorg dat je bent uitgelogd op het (beheerders)account waarvan je de naam wilt wijzigen, en log in op een beheerdersaccount.

Navigeer op de opstartschijf naar de map Gebruikers en wijzig de naam van de thuismap van de account waarvan je de naam wilt wijzigen. Hier moegen geen spaties in gebruikt worden. Schrijf de oude en de nieuwe naam ergens op zodat je deze bij de hand hebt. Voer vervolgens de inloggegevens in die horen bij het beheerdersaccount waarop je bent ingelogd (dus niet die van het account dat je wilt wijzigen).

Ga naar Systeemvoorkeuren > Gebruikers en groepen en klik op het hangslot-icoon. Voer hier de inloggegevens in die horen bij het beheerdersaccount waarop je bent ingelogd (dus opnieuw niet die van het account dat je wilt wijzigen).

Klik met de rechtermuisknop op de gebruiker die je wilt wijzigen, en kies Geavanceerde opties. Pas de naam in het veld Accountnaam aan, en zorg ervoor dat deze identiek is aan de nieuwe naam die je aan de thuismap hebt toegekend. Pas de naam in het veld Thuismap aan, en zorg ervoor dat ook deze identiek is aan de nieuwe naam die je aan de thuismap hebt toegekend. Klik vervolgens op OK.

Om de wijzigingen toe te passen, moet je je computer opnieuw opstarten. Log in op het account waarvan je de naam gewijzigd had, en kijk op het account goed functioneert. Controleer ook meteen of alles in orde is met de bestanden en mappen in de thuismap. Zo niet, gebruik dan de reservekopie om je data te herstellen.

0 Reactie(s) op: De naam van je account en thuismap wijzigen in macOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.