Zo doe je dat: E-mail waarschuwingen in Agenda OS X

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 20 december 2013 10:49

How To

Toen je Agenda in Mountain Lion gebruikte, was het mogelijk om events zo te configureren dat je via e-mail een waarschuwing ontving. Maar nu lijkt die optie te ontbreken. Gelukkig is deze functie nog steeds aanwezig, alleen moet je wel even weten waar deze te vinden is.

Open Agenda en maak een nieuw event aan. In het event venster zie je vier gebieden - New Event; Add Alert, Repeat, or Travel Time; Add Invitees; en Add Notes or URL. Klik op Add Alert, Repeat, or Travel Time. Je krijgt dan de opties waarmee je bekend bent te zien, waaronder de From en To velden, Repeat, Alert, en Show As (Travel Time staat er ook bij, maar dat is nieuw in Mavericks).

Klik op Alert en je krijgt een reeks tijd items te zien - 15 minutes before en 2 days before, bijvoorbeeld. Maar de Email optie waarnaar je op zoek bent is nergens te bekennen. Onderaan de lijst staat een Custom optie. Klik erop, en er verschijnt een ander klein venster. Klik op het eerste pop-up menu dat momenteel de naam Message heeft, en er verschijnen vier items - Message, Message With Sound, Email, en Open File. Selecteer Email en je krijgt een nieuw pop-up menu te zien met de persoonlijke e-mailaccounts die je op je Mac geconfigureerd hebt. Selecteer er één, kies in het pop-up menu onderaan wanneer je wilt dat het bericht verzonden wordt, klik op OK, en je e-mail waarschuwing is geconfigureerd.

Hoewel je niet specifiek gevraagd hebt naar de Open File optie van Agenda, wil ik het er toch even over hebben. Deze soort waarschuwing wordt meestal geassocieerd met een Automator Agenda Alarm. Bijvoorbeeld, je hebt een Automator workflow aangemaakt waarmee de bestanden op je desktop wekelijks verwijderd worden. Deze optie bestaat nog steeds, maar de implementatie ervan is voor een flink aantal mensen nogal verwarrend geweest.

Het idee is hetzelfde. Klik op het Alarm gedeelte, en kies vanaf het Alert pop-up menu van een event Custom en vervolgens Open File. Het pop-up menu onderaan bevat de opties Agenda en Other. Als je een workflow wilt activeren, kies Other en navigeer naar de workflow die je wilt gebruiken. Je zult het standaard vinden door dit pad te volgen: jouwgebruikersmap/Library/Workflows/Applications/Agenda. Selecteer de workflow die je wilt gebruiken en deze zal van start gaan op de datum en het tijdstip van de waarschuwing.

Natuurlijk kun je meer doen dan alleen een Automator workflow activeren. Het kan elk bestand of elke applicatie zijn die je wilt. Als je bijvoorbeeld wilt dat iedere woensdag om 14:12 een foto van je favoriete lama wordt geopend in Preview, kies dan dat bestand en zet het alarm voor die tijd.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite Macworld.com, geschreven door Christopher Breen (@BodyofBreen). Het artikel wordt door Computer!Totaal gepubliceerd om je zo snel mogelijk van handige How To's, slimme tips en praktische oplossingen te voorzien. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regio gebonden zijn.

0 Reactie(s) op: Zo doe je dat: E-mail waarschuwingen in Agenda OS X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.