Zo beheer je de data van locatiediensten op je Mac

Je Mac kan net als je iOS apparaat van locatiediensten gebruikmaken. Als je wilt weten welke apps van deze locatiediensten gebruikmaken, kun je dat eenvoudig opzoeken. Je kunt applicaties zelfs toegang ontzeggen. Hier laten we zien hoe dit werkt.

Er staan allerlei apps op je Mac die gebruikmaken van locatiediensten, zoals bijvoorbeeld Kaarten, Safari, Facebook, enzovoorts. Deze apps willen onder andere weten waar je je bevindt om je bepaalde functies aan te kunnen bieden, zoals bijvoorbeeld routeplanning en inchecken op bepaalde locaties. Je Mac zelf gebruikt je locatie ook, denk hierbij aan diensten zoals Zoek mijn Mac en de tijdzoneselectie.

Niet iedereen vindt het een prettig idee dat sommige apps of diensten hun locatie bijhouden en deze gegevens mogelijk ergens publiceren of voor doeleinden gebruiken waarmee men het niet eens is. Het is gelukkig mogelijk om bepaalde apps niet langer toe te staan om gebruik te maken van je locatie.

Media has no description

© PXimport

Locatiegegevens beheren

Ga naar Systeemvoorkeuren > Beveiliging en Privacy en klik op het tabblad Privacy. Klik vervolgens op Locatievoorzieningen.

Om de instellingen te ontgrendelen kan het zijn dat je op het hangslot-icoon moet klikken en het beheerderswachtwoord moet invoeren.

Vervolgens kun je zien welke apps je locatie gebruiken en ze beheren. Door naast Systeemvoorzieningen op Details te klikken, kun je tevens de instellingen voor het systeem beheren.

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van je locatie wordt er in de menubalk een pijltje weergegeven naast de applicatie of systeemfunctie. Als je op het pijltje klikt, krijg je een overzicht te zien met daarin de apps en diensten die van locatiegegevens gebruikmaken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten