Zijn iPad gebruikers gefrustreerd door ontbreken Office?

Door: matthijs-van-den-broek | 07 mei 2013 11:41

Nieuws

Zijn iPad gebruikers gefrustreerd omdat ze geen gebruik kunnen maken van Office-faciliteiten die Microsoft onder andere op de Surface-tablets aanbiedt? Volgens Microsoft-oprichter Bill Gates is dat in ieder geval wel zo, meldt hij in een interview met CNBC.

Volgens Gates zit het zo: “Veel van de iPad gebruikers zijn gefrustreerd, ze kunnen niet typen of documenten creëren, ze hebben Office niet bij de hand.” Microsoft zou met Windows 8, dat ook op tablets draait, gebruikers beter van dienst zijn, zo meent Gates.

Met Windows 8 verwacht Gates dat Microsoft slim inspeelt op de steeds verdere samensmelting van pc en tablet. “Als je een Surface of Surface Pro hebt, beschik je over de compactheid van een tablet, maar ook de rijke functionaliteiten van een toetsenbord en Microsoft Office zoals die op de pc te vinden zijn”, aldus Gates.

Office op iPad

Wat Gates nalaat om te melden, is dat er weldegelijk verschillende mogelijkheden zijn om op een iPad Office-achtige documenten aan te maken. We zullen ze niet allemaal voor je herhalen, maar met Keynote van Apple kun je prima in Dropbox op je iPad zogenoemde .pptx-bestanden opslaan. Dat weet Bill Gates vast ook, maar het zal hem in het interview met CNBC wel om het gebruiksgemak gaan, en daarbij is de hier voorgestelde manier van het verwerken van PowerPoints een behoorlijk omslachtige manier. Maar het kan wel, en of je er gefrustreerd door raakt?

Wat denken jullie? Zijn iPad gebruikers gefrustreerd omdat ze geen Office kunnen gebruiken?

0 Reactie(s) op: Zijn iPad gebruikers gefrustreerd door ontbreken Office?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.