Zeven dagen na aankoop apps ruilen in Taiwan

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 juni 2011 14:47

Nieuws

Regelmatig komt het voor dat overheden eisen stellen aan de diensten of producten die Apple aanbiedt. Zo eist Taiwan dat Taiwanese gebruikers van de App Store zeven dagen de mogelijkheid krijgen een app hun geld terug kunnen vragen. Apple heeft besloten de eis in te willigen.

Taiwanese gebruikers kunnen dus binnenkort tot zeven dagen na aankoop van een app hun geld terugvragen. Dit meldt 9 to 5 Mac op basis van de Economic Times of India. Het inruilen van de apps is een vreemde situatie, aangezien bijvoorbeeld veel games makkelijk in zeven dagen uit te spelen zijn. In dit geval kan een Taiwanese gebruiker dus het spel uitspelen en vervolgens zijn geld terug vragen. Het is niet duidelijk of Apple stappen onderneemt om deze praktijken tegen te houden.

Het is overigens niet zo dat Apple zo maar op de eis in gaat. De Taiwanese overheid dreigde met een boete van maximaal 52,300 Amerikaanse dollars. Dit is ongeveer 36,600 euro. Naast Apple heeft ook Google te horen gekregen dat zij gebruikers de mogelijkheid moeten geven de app terug te brengen. Google is tot nu toe nog niet op de eis in gegaan.

0 Reactie(s) op: Zeven dagen na aankoop apps ruilen in Taiwan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.