Zes tips voor de iPad 2

Door: jalmar-westerhoff | 29 maart 2011 14:50

Nieuws

De iPad 2 is sinds vorige week vrijdag ook in Nederland verkrijgbaar. Het apparaat is niet ingewikkeld in gebruik, hij verschilt ook niet enorm van zijn voorganger. Echter, een paar tips zijn nooit weg. Onze Britse collega's van de site PC-advisor stelden een lijst samen met 28 tips. MacWorld koos zes van deze tips uit. We verwijzen je ook door naar de complete lijst.

Misschien ben je al bekend met een aantal van de onderstaande tips, dat kan. Voor anderen biedt het wellicht een uitkomst. Hier zijn wat tips en trucs mbt. het gebruik van de iPad 2.

De iPad-handleiding

Het is je waarschijnlijk opgevallen dat je iPad 2 zonder gebruiksaanwijzing geleverd is. Niet wat we van Apple gewend zijn. Echter, op de site van Apple kun je een PDF downloaden van de iPad User's Guide (gewoon in het Nederlands). Het is zelfs mogelijk om de handleiding in iBooks te lezen. (iBooks is gratis te downloaden in de App Store, klik iBooks - Apple®hier).

Bekijk de Video tour

Apple heeft 9 filmpjes online staan, elk over een aantal voorgeïnstalleerde apps en nieuwe mogelijkheden op de iPad 2. In de filmpjes wordt uitgelegd hoe alles werkt. Bekijk ze hier.(Onderwerpen zijn Facetime, mail, Safari, foto's, Zoek mijn iPad, kaarten, iPod, Garageband en iMovie).

AutoCorrect

Bij het typen van berichten geeft AutoCorrect je vaak automatisch suggesties. Je typt de eerste paar letters van het woord en je iPad geeft het volledige woord al weer. Druk simpelweg op spatie en je gebruikt de suggestie. Je kan ook zelf doortypen en de suggestie wegklikken. Vind je de AutoCorrect irritant? Je kunt hem uitzetten via Instellingen, Berichten.

Voorkom automatische synchronisatie

Op het moment dat je de iPad aansluit op je computer wil deze altijd synchroniseren. Het synchroniseren gebeurt in iTunes. Als je dat niet wil druk je gewoon op Shift-Control, iTunes zal dan automatisch de synchronisatie overslaan.

Verander je e-mail handtekening

Als je een mailtje stuurt via je iPad, komt er automatisch onder het bericht 'Sent from my iPad' te staan. Sommige mensen vinden dat niet mooi. Je kunt dit simpel aanpassen via, Instellingen, Mail Contacten Agenda, Handtekening. Je kunt hier je bericht veranderen in alles wat je maar wil.

Een ingewikkelder wachtwoord aanmaken

IOS geeft je standaard een vier-cijferig wachtwoord. Als je dit niet fijn vindt kun je de optie uitzetten, maar je kunt ook kiezen voor een ingewikkelder wachtwoord. Ga naar Instellingen, Algemeen, Codeslot. Je kunt hier je hele toestenbord gebruiken om een ander wachtwoord aan te maken, eentje die veiliger is dan vier cijfers.

Nog meer tips? Bekijk de volledige lijst met 28 tips hier. (Engels).

0 Reactie(s) op: Zes tips voor de iPad 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.