Zelfs MeeGo succesvoller dan Windows Phone

Door: rene-schoemaker | 18 mei 2012 12:16

Mac

De Nokia N9, de enige smartphone met het besturingssysteem MeeGo, is even succesvol als alle Windows Phone-toestellen van Nokia, Samsung, HTC en LG. Bada wordt zelfs nog beter verkocht.

In het eerste kwartaal van dit jaar is Bada, het besturingssysteem van Samsung, het best presterende nieuwe mobiele platform. Dat blijkt uit een analyse van de verkoopcijfers door Communities Dominates Brands. Dat heeft alle verkoopcijfers van de fabrikanten naast elkaar gelegd en vergeleken met de cijfers van de grote wereldwijde analistenbureaus.

Android heeft 55 procent van de smartphonemarkt, voor iOS, dat 24 procent heeft. BlackBerry OS heeft ondanks een daling Symbian ingehaald. Bada, Windows Phone en MeeGo volgen. Het verschil tussen Windows Phone en MeeGo is verwaarloosbaar, waarbij het opvallend is dat er maar één smartphone met MeeGo is verkocht, namelijk de Nokia N9.

Samsung en Apple verdelen de markt

Bij de fabrikanten van smartphones hebben Samsung en Apple meer dan de helft van de smartphonemarkt in handen. De Koreanen hebben 30 procent, Apple 24 procent. Dat Nokia nog steeds op de derde plaats staat zegt wat over de worsteling waarmee HTC, RIM, LG en Sony kampen.

Overigens zal het met de positie van MeeGo snel gedaan zijn nu Nokia zijn beschikbaarheid van de N9 aan het afbouwen is. Bada, dat op 9 procent van alle Samsungtoestellen draait, kan nog wel groeien, waarbij overigens nog afgewacht moet worden wat de komst van het nieuwe platform Tizen zal betekenen. Voor Nokia ziet de toekomst er somber uit. Van elke 11 klanten die Symbian verlaten kiest er maar 1 voor een Nokia met Windows Phone. De andere 10 kiezen voor een ander platform en dus een andere leverancier.

0 Reactie(s) op: Zelfs MeeGo succesvoller dan Windows Phone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.