Yandex levert data over Rusland in Apple's kaartenapp

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 september 2012 20:21

iPad

Google is in Nederland veruit de meest populaire zoekmachine. In Rusland ligt dit anders en zoeken de meeste mensen via de zoekmachine. Russische gebruikers krijgen daarom in Apple's nieuwe kaartenapp in iOS 6 kaarten informatie te zien van Yandex.

Dit meldt TechCrunch op basis van Russische bloggers. Naast gebruikers in Rusland krijgen ook gebruikers in de rest van de wereld die informatie zoeken over Rusland data van Yandex te zien. Informatie over andere landen is wel nog afkomstig van Google.

Samenwerking met Google

De overstap op het Yandex is een nieuwe aanwijzing dat Apple zijn samenwerking met Google wil inperken. Het bedrijf stapt in iOS 6 af van Google Maps, dat voorheen als native app in iOS werd geleverd. iOS 6 bevat een nieuwe kaartenapp die is gebaseerd op technologie van de specialisten in 3D-kaarten C3 Technologies en Poly9, die beide door Apple zijn overgenomen. De kaarten in de app worden geleverd door het Nederlandse TomTom.

TechCrunch meldt dat Apple en Yandex in gesprek zijn over een uitgebreidere samenwerking. Apple zou Yandex ook als standaard zoekmachine in Safari willen leveren aan Russische gebruikers. Ook hierbij zou Yandex dus een taak van Google overnemen.

0 Reactie(s) op: Yandex levert data over Rusland in Apple's kaartenapp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.