WWDC 2015: Het laatste nieuws

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 06 juni 2015 08:13

Mac

Het is aftellen naar de Worldwide Developers Conference (WWDC). Komende maandag vindt de conferentie plaats in San Francisco, dus we zetten het laatste nieuws rond de WWDC nog even op een rijtje.

Het Moscone Center in San Francisco lijkt inmiddels klaar voor de WWDC, maar dat geldt nog niet helemaal voor Apple zelf. Het bedrijf is bijvoorbeeld nog steeds bezig met de deals met de platenmaatschappijen voor de nieuwe muziekdienst. De dienst moet komende maandag gepresenteerd worden maar de deals met de labels zijn nog steeds niet rond. Waar Spotify 55 procent van de inkomsten moet afstaan vragen de platenmaatschappijen van Apple 60 procent. De presentatie van de muziekdienst lijkt wel gewoon door te gaan, of de deals nu rondkomen of niet.

Nieuwe Apple TV niet op WWDC

De nieuwe versie van Apple TV zal niet aangekondigd worden op de WWDC. De nieuwe versie zou onder andere een nieuwe afstandsbediening krijgen en bestuurbaar zijn met Siri. De nieuwe Apple TV is echter niet op tijd klaar voor de conferentie en wordt daarom later pas officieel aangekondigd. Ook de nieuwe tv-dienst wordt niet aangekondigd komende maandag. De licenties voor de Apple-televisiedienst komen niet op tijd rond voor komende maandag.

Wat laat Apple wél zien?

We krijgen waarschijnlijk toch een hoop moois te zien van Apple. Zo worden iOS 9 en OS X 10.11 gepresenteerd. De verwachting is dat vooral de nieuwe iOS een hoop nieuwe features krijgt en vooral stabieler en veiliger wordt dan zijn voorgangers. Daarnaast zal Apple wellicht laten zien wat het dit jaar van plan is met HomeKit. Misschien dat er ook meer bekend wordt over de release van de Apple Watch in andere landen en laat Apple ook wat meer los over de 12.9 inch iPad Pro.

Alle reden dus om komende maandag de livestream te volgen van de keynote op de WWDC. De stream is vanaf 19:00 te bekijken op alle Apple-apparaten. Uiteraard houden wij jullie ook op de hoogte van het nieuws rond de WWDC. Houdt de site in de gaten en volg ons op Twitter en Facebook.

0 Reactie(s) op: WWDC 2015: Het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.