Wozniak vreest gevolgen patentenoorlog

Door: chris-koenis | 11 april 2012 07:54

Nieuws

Het is alweer even geleden, maar Apple's mede-oprichter Steve Wozniak laat weer van zich horen. Ditmaal bekritiseert hij de patentenoorlog.

Wozniak zegt dat de meeste grote technologiebedrijven niet echt innovatief zijn. Hij vreest dat jonge bedrijven die technologische apparaten op de markt willen brengen het slechte vooruitzicht hebben dat ze hun schaarse middelen moeten aanwenden om nog ongebruikte patenten op te kopen. De mede-oprichter van Apple uit zijn sombere verwachtingen in een interview met de Australische zakenkrant Financial Review.

Nieuwe denkers geblokkeerd

Wozniak betreurt het dat de grote bedrijven op dit moment vrijwel alle patenten opeisen. Het gevolg zou volgens hem zijn dat nieuwe denkers geblokkeerd worden bij het ontwikkelen van hun ideeën. Iets wat de oud-Apple-man aan het hart gaat. “Ik geef zoveel om jonge mensen met enige technische bagage die een eigen bedrijf willen beginnen", zegt Wozniak.

Het doet hem denken aan de frustratie die hij zelf ondervond bij de doorbraak van zijn beroemde Apple ][ computer. Destijds moesten Wozniak en Jobs 2 dollar per verscheepte computer betalen aan RCA, dat een patent had op een systeem dat letters omzet in beeldpunten op een computerscherm.

Apple staat alleen

In de rest van het vraaggesprek roemt Wozniak Apple nog maar eens als het bedrijf dat apart staat van de rest van de markt. “Het creëert zoveel, is zo succesvol en laat zich gewoon niet leiden door formules of andere bedrijven."

0 Reactie(s) op: Wozniak vreest gevolgen patentenoorlog

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.