Wozniak: Apple verliest hoger beroep tegen Samsung

Door: rene-schoemaker | 14 september 2012 13:39

iPad

Steven Wozniak, medeoprichter van Apple, denkt niet dat Apple van Samsung zal winnen in de onderlinge patentenoorlog. In hoger beroep zal Samsung winnen, denkt hij.

De rechtbank in Californië oordeelde eerder deze maand dat Samsung een miljard dollar aan schadevergoeding moet betalen aan Apple vanwege inbreuken op patenten van Apple. Samsung gaat in hoger beroep en Wozniak denkt niet dat het oordeel van de rechtbank zal blijven staan.

“Ik vind het verschrikkelijk", antwoordt Wozniak op de vraag van persbureau Bloomberg wat hij van de patentenknokpartij vindt. “Ik denk dat de uitspraak van de rechter in hoger beroep zal worden teruggedraaid."

Wozniak: Patentenoorlog gaat om niets

Wozniak is het ook niet eens met de uitspraak, vooral omdat het gaat om “erg kleine zaken, die ik niet bepaald innovatief wil noemen", wijzend op de volgens de jury geschonden patenten. “Ik zou het liefste willen dat iedereen alle patenten deelt, en iedereen producten kan maken naar eigen inzicht met gebruikmaking van alle beschikbare technologieën."

De Apple-oprichter toonde zich verder tevreden over de presentatie van de nieuwe iPhone. Hij heeft nu een Samsung Galaxy SIII, maar hoopt dat de iPhone 5 in staat is betere foto's te maken. “Als ik mensen nu foto's laat vergelijken van mijn Galaxy SIII met die van de iPhone 4, vinden ze die van de Samsung mooier. Maar Apple maakt altijd een goede inhaalslag met nieuwe producten dus ik ben benieuwd."

0 Reactie(s) op: Wozniak: Apple verliest hoger beroep tegen Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.