Worms 3: Explosieve oma’s en vliegende schapen zijn terug

Door: Robin Smit | 15 augustus 2013 14:56

Review

Gamestudio Team17 heeft sinds de oprichting in 1990 verschillende games op de markt gebracht, waarvan er eigenlijk maar een serie echt succesvol was. Ik heb het hier uiteraard over Worms, de games waarin verschillende teams van wormen het tegen elkaar opnemen met de meest bizarre wapens. Voor fans is er nu goed nieuws, want de game is weer helemaal terug met Worms 3 voor iOS.

Worms 3 is nog steeds dezelfde platformgame zoals we die kennen van al die jaren geleden. Zo stel je een team met wormen samen waarmee je vervolgens probeert om zo snel mogelijk het vijandelijke team uit te schakelen. Dit doe je met onder andere bazooka’s, shotguns, explosieve oma’s en vliegende schapen.

De vernieuwing in Worms 3 zit hem voornamelijk in het strategische element. Zo heb je in het nieuwe deel bijvoorbeeld de mogelijkheid om een tijdelijk voordeel te creëren door kaarten in te zetten. Met deze kaarten kan je bijvoorbeeld de zwaartekracht tijdelijk uitschakelen of extra levenspunten voor je wormen verzamelen. Dit maakt Worms 3 een game met iets meer diepgang dan zijn voorgangers. Ook omdat je zo eenvoudig het tij kan keren in een strijd die in eerste instantie leek op een verloren zaak. Doordat je steeds betere kaarten kan verdienen, daagt de game je uit om hem te blijven spelen.

Een andere verbetering aan Worms 3 is dat je nu opereert met verschillende wormen die elk hun eigen kwaliteiten hebben. Zo heb je bijvoorbeeld een ‘Heavy-worm’ die het erg goed doet in heftige vuurgevechten, maar niet erg mobiel is. Ook dit gaf me het gevoel dat de game net iets meer diepgang heeft. Deze diepgang hoef je overigens niet meer alleen te ervaren, want de game brengt ook een multiplayer modus met zich mee.

Kortom

Worms 3 is het nieuwste deel in de bekende gameserie waarin strijdlustige wormen het tegen elkaar opnemen. De game is in de essentie nog steeds hetzelfde als de traditionele games, maar weet door de toevoeging van kaarten en gespecialiseerde wormen net iets meer diepgang te bieden.

Beoordeling 8/10

Prijs: € 4,49

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

Getest op: iPhone

Download Worms 3 in de App Store

0 Reactie(s) op: Worms 3: Explosieve oma’s en vliegende schapen zijn terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.