Windows 8 half miljoen keer gedownload

Door: rene-schoemaker | 16 september 2011 11:11

Nieuws

Ontwikkelaars en andere belangstellenden hebben de preview van Windows 8 een half miljoen maal gedownload in de eerste 16 uur.

Dat zei Steve Ballmer op de BUILD-conferentie in het Amerikaanse Anaheim. “Het is duidelijk dat we nog een lange weg hebben te gaan met Windows 8, maar zijn dankbaar voor de reacties en de interesse." Vooralsnog zijn de eerste kritieken op het nieuwe besturingssysteem positief, zo heeft NetBase Solutions gemeten. Dat bedrijf heeft online gekeken naar het aantal malen dat Windows 8 werd genoemd en in welke context dat gebeurde.

Het percentage positieve opmerkingen over Windows 8 was in de eerste 24 uur na de introductie van het besturingssysteem afgelopen dinsdag meer dan 60 procent. Negatief was 20 procent. De meeste opmerkingen op onder meer Twitter gingen in op de concurrentie tussen Microsoft en Apple, zowel in positieve als negatieve zin.

Teleurstelling over Windows Phone 7

Op dezelfde conferentie gaf Steve Ballmer toe dat de verkopen van Windows Phone 7 toestellen tegenvalt. “We hebben er niet zoveel van verkocht als we zouden willen in dit eerste jaar", zei hij tegen financieel analisten. “Ik zal niet zeggen dat ik blij ben met wat we nu bereikt hebben, maar ik ben erg optimistisch over wat we nog kunnen bereiken. We moeten het alleen naar een hoger niveau tillen."

Dat hogere niveau moet onder meer komen uit de samenwerking met Nokia. Nog dit jaar moeten de eerste smartphones van Nokia met Windows Phone 7 op de markt komen. “Met Nokia hebben we een partner die volledig voor Windows Phone 7 gaat. Ze doen niets met Android." Uit een onderzoek van Gartner bleek vorige maand dat zelfs Samsungs besturingssysteem Bada meer verkoopt dan Windows Phone 7.

0 Reactie(s) op: Windows 8 half miljoen keer gedownload

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.