Werken met Split Screen in El Capitan

Door: Martin Gijzemijter | 26 augustus 2016 11:47

How To

Je kent ongetwijfeld de situatie waarin je met twee programma’s tegelijkertijd wilt werken, en dat je voortdurend met vensters aan het slepen bent om ze precies goed naast elkaar te krijgen. Sinds El Capitan is dat niet meer nodig, je kunt namelijk gewoon twee vensters naast elkaar weergeven in Split Screen-modus.

De functionaliteit is superhandig, maar als je niet weet dat hij bestaat, vind je hem nooit. Zoals altijd heeft Apple geprobeerd om de functie subtiel te verwerken in de interface, oftewel, compleet onzichtbaar. Gelukkig is het heel eenvoudig om de split screen modus te activeren, als je weet hoe het werkt. Lees ook:9 handige OS X El Capitan functies die je nog niet kent.

Split Screen-modus activeren

Bedenk welke apps je naast elkaar wilt gebruiken. Houd er rekening mee dat dit niet met alle apps/programma’s mogelijk is. Alle programma’s van Apple ondersteunen de functie, en bepaalde programma’s van derden, zoals Microsoft Office, ook. Start de twee programma’s die je naast elkaar wilt tonen, klik op het groene bolletje bovenin de titelbalk van het venster van één van deze programma’s en houd de linkermuisknop ingedrukt.

Split screen modus zal nu geactiveerd worden, waarbij je aan kunt geven of je dit programma aan de linkerkant of de rechterkant wilt weergeven. Vervolgens zie je aan de andere kant alle vensters staan die je open hebt. Klik op het venster dat je wilt weergeven, en het programma zal automatisch geopend worden naast het programma dat je zojuist in Split Screen-modus geopend hebt.

0 Reactie(s) op: Werken met Split Screen in El Capitan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.