Welke producten kan je dit jaar van Apple verwachten?

Door: Wouter Hoeffnagel | 15 mei 2012 19:28

Nieuws

Apple heeft voor dit jaar nog allerlei producten op de planning staan. Denk hierbij niet alleen aan hardware als een nieuwe iPhone of MacBook Pro, maar ook aan software als de opvolger van Mac OS X Lion. In dit artikel geven wij je een overzicht van de producten die je dit jaar van Apple kunt verwachten.

Mountain Lion

Mac OS X Mountain Lion is de opvolger van het huidige Mac-besturingssysteem, Mac OS X Lion. Apple gaf in februari aan preview van het besturingssysteem, waaruit blijkt dat Mountain Lion veel functionaliteiten van iOS zal overnemen. Denk hierbij aan iMessages, waardoor het mogelijk wordt tekstberichten te versturen naar de iPhone, iPad of iPod touch. Ook Notification Centre, het systeem voor push-meldingen uit iOS 5, wordt geïntegreerd in iOS 6.

Ook biedt Apple vanaf Mountain Lion de mogelijkheid het scherm van een Mac te delen via een Apple TV. Apple noemt deze functionaliteit, die al langer beschikbaar is op de iPhone 4S en iPad 2, 'AirPlay mirroring'. Door gebruik te maken van AirPlay mirroring wordt het scherm van de Mac live vertoond op een televisiescherm. Dit kan je gebruiken voor bijvoorbeeld het geven van presentaties, bekijken van video's of het spelen van games. Het bekende Software Update, Apple's oplossing op de Software op Mac's te voorzien van updates, zal niet langer aanwezig zijn in Mac OS X Mountain Lion. De updates worden voortaan net als de applicaties aangeboden via de Mac App Store.

iPhone 5

Apple lanceert ieder jaar een nieuw model van de iPhone. Ook dit jaar komt Apple naar verwachting met een nieuwe iPhone, de opvolger van de iPhone 4S. Sinds Apple bekend maakte dat de derde generatie iPad door het leven gaat als de 'nieuwe iPad' is het onduidelijk of Apple de volgende generatie iPhone de iPhone 5 zal noemen.

Geruchten stellen onder andere dat Apple amorf metaal in de iPhone wil verwerken. Door een deal met Liquidmetal Technologies heeft Apple exclusieve rechten op het merk in handen weten te krijgen. Daarnaast zou Apple overwegen de iPhone een design in de vorm van een regeldruppel te geven. Het ontwerp van de volgende generatie iPhone zou echter nog niet zijn afgerond. Tegelijkertijd duiken er wel al onderdelen op, zoals een kabel voor zowel de koptelefooningang, speaker en WiFi-module van het apparaat. Wil je meer lezen over de iPhone 5? Check dan regelmatig het .

iTV

Al lange tijd gaan er geruchten dat Apple werkt aan een HDTV. De benaming 'iTV' komt regelmatig voorbij. Volgens de laatste geruchten maakt Foxconn, producent van onder andere de iPhone en iPad, zich op voor de productie van de iTV. Geruchten stellen dat de HDTV is voorzien van een aluminium constructie en wordt uitgerust met features als Siri en FaceTime.

Prototypes van de nieuwe iTV zouden onder andere in handen zijn van de Canadese telecomproviders Roger Communications en Bel Canada. Ook Apple-ontwerper Jonathan Ive zou een exemplaar in zijn ontwerpstudio hebben staan. Wil je meer lezen over de iTV? Dan kan je terecht in het [urlx=http://macworld.nl/nieuws/78658901-itv-apple-tv-het-laatste-nieuws.html]iTV: het laatste nieuws-artikel.

MacBook Pro

De volgende generatie MacBook Pro wordt volgens de laatste geruchten voorzien van onder andere een Retina Display en USB 3.0. Daarnaast zou het apparaat een aanzienlijk dunner design krijgen. Hoe het apparaat er precies uit gaat zien is echter onduidelijk. Sommige bronnen spreken over een nieuw design dat veel weg heeft van de huidige generatie MacBook Air.

Andere bronnen spreken dit echter tegen en beweren dat de volgende generatie MacBook Pro een afgeslankte variant wordt van de huidige generatie MacBook Pro. Om dit mogelijk te maken zou het optische station van de laptop het veld moeten ruimen. De nieuwe quad-core Ive Bridge-processoren van Intel gaan naar verwachting het hart vormen van de nieuwe MacBook Pro's. De dual-core variant van deze processor wordt op 3 juni verwacht. In een apart artikel verzamelen wij al het nieuws over de nieuwe MacBook Pro, waardoor je eenvoudig volledig op de hoogte kunt blijven.

iPad mini/7 inch iPad

Al enige tijd gaan er geruchten dat Apple werkt aan een kleine broer van de huidige iPad. Het apparaat zou worden voorzien van een 7 inch scherm en de concurrentie aan moeten gaan met goedkopere tablets van concurrende merken. Het apparaat zou dan ook voor een aanzienlijk lagere prijs dan de huidige iPad in de winkels komen te liggen. De prijzen die bronnen noemen variëren van 200 tot 300 dollar.

Samsung, producent van de Galaxy Tab en een belangrijke concurrent van Apple, verwacht dat Apple in het derde kwartaal van 2012 met een 'iPad mini' komt. Het scherm maakt volgens het electronicaconcern gebruik van flexibele AMOLED-schermen. Ook andere bronnen noemen het derde kwartaal als moment waarop de kleine iPad wordt gelanceerd. Bronnen van Digitimes durven preciezer te zijn en stellen dat het apparaat in augustus wordt gelanceerd.

Een mockup van de iPad mini door CiccareseDesign in samenwerking met MacRumors

MacBook Air

Een bron van Digitimes stelde onlangs dat Apple de MacBook Air vanaf een lager bedrag op de markt gaat brengen. Het bedrijf zou werken aan een model dat voor 799 dollar over de toonbank moet gaan. Het apparaat moet hierdoor de strijd aangaan met de goedkopere ultrabooks van concurrenten. De nieuwe generatie MacBook Air wordt daarnaast mogelijk uitgerust met een speakersysteem dat de behuizing van de MacBook als klankkast gebruikt.

Ook gaan er geruchten dat Apple de MacBook Air-familie wil uitbreiden met een grote broer. Het bedrijf zou overwegen een 15 inch MacBook Air op de markt te brengen naast de huidige 11,6 en 13,3 inch varianten. Met het oog op de Aziatische klanten zou Apple daarnaast een 14 inch MacBook Air overwegen, aangezien dit op deze markt de traditionele maat voor laptops is. Lees alle geruchten over de volgende generatie MacBook Air in het MacBook Air: het laatste nieuws-artikel.

0 Reactie(s) op: Welke producten kan je dit jaar van Apple verwachten?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.