Wel of geen BlackBerry Messenger in App Store?

Door: jalmar-westerhoff | 31 maart 2011 14:54

Nieuws

Gisteren wekte veel sites het vermoeden dat BlackBerry Messenger (een populaire app op de BlackBerry) ook voor IOS en Android beschikbaar zou worden gemaakt. 26 april werd als lanceerdatum genoemd. Vandaag liet RIM echter via een officiële reactie aan BGR weten nog even te willen wachten. Wat is er aan de hand?

Voordat je je afvraagt wie RIM en BGR eigenlijk zijn: RIM staat voor 'Research In Motion', de fabrikant van de BlackBerry. BGR is de afkorting voor 'Boy Genius Report', een zeer relevante Apple nieuws-site.

Geruchten over toetreding van BlackBerry Messenger tot de App Store gingen al eerder de ronde. De app is vergelijkbaar met WhatsApp of bijvoorbeeld PingChat, een gratis berichtendienst dus. Het handige van BlackBerry Messenger is dat je gemakkelijk foto's, video's of geluidsopnames kunt delen. Je kunt zelfs zien naar wat voor muziek je vrienden momenteel luisteren, mochten zij deze optie tenminste hebben aanstaan.

De mogelijke toetreding van BBM tot de Android Market en App Store zorgt voor veel verdeelde reacties. Veel mensen vinden BBM niet echt iets toevoegen aan een app als WhatsApp. Is het wel zinvol om de app te lanceren? De meningen zijn er over verdeeld. Voor RIM kan het mogelijk wel een handige zet zijn. Mócht de app verschijnen voor Android en IOS dan kan het wel zijn dat enkele functies worden weggehaald, dat is nog niet bekend.

Volgens de TUAW (The Unofficial Apple Weblog) zou BBM 26 april beschikbaar worden gesteld via IOS en Android. Deze site meldde dat RIM op een bijeenkomst over sociale media dit onlangs bekend zou hebben gemaakt. Vandaag liet RIM echter weten nooit op een dergelijk event aanwezig te zijn geweest. Research In Motion laat weten aan BGR dat de app er wél aan zit te komen, alleen nog niet op 26 april, later dit jaar waarschijnlijk.

0 Reactie(s) op: Wel of geen BlackBerry Messenger in App Store?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.