Wekker-gate slaat nieuw gat in reputatie iPhone

Door: kristian-van-tuil | 03 januari 2011 16:10

Nieuws

De eens zo bejubelde iPhone 4 raakt stilaan zijn glans kwijt. Antenna-gate, het te gemakkelijk breken van de glazen achterkant, de bug van de wintertijd en het recente tumult rond het niet afgaan van de wekker van het toestel, doen het imago van de iPhone geen goed.

De reden dat het vanochtend op de weg en in de trein relatief rustig bleef, was volgens sommigen grotendeels te danken aan de iPhone. Net als op zaterdagochtend weigerde het toestel namelijk zijn wekker op de ingestelde tijd af te laten gaan. Zelf moest ik om 6.00 uur vanochtend uit de veren, maar schrok ik pas om 7.00 uur wakker. Toen ik angstig een blik op mijn telefoon wierp om het tijdstip af te lezen, wist ik genoeg: wekker-gate had opnieuw toegeslagen!

Lees ook:

Wie poetst het blazoen van de iPhone 4 op?

8 Handige Bluetooth gadgets

5 Nieuwe eigenschappen van de iPad 2

Op Twitter bleek ik al snel niet de enige te zijn. Hoewel de meeste mensen zaterdag nog heerlijk konden uitslapen, begon voor velen vandaag een nieuwe werkweek. Net als ik bleken honderden, zoniet duizenden mensen zich vandaag verslapen te hebben. Voldoende reden voor media als GeenStijl, de NOS en Hart van Nederland – die normaal nooit zoveel aandacht voor tech-gerelateerde onderwerpen hebben – om vandaag uitgebreid aandacht aan de iPhone te besteden.

Niemand weet precies waarom

Ook internationaal is wekker-gate groot nieuws en duikelen nieuwssites over elkaar heen om te roepen hoe vreemd het wel niet is dat de wekker ook ditmaal niet is afgegaan. Dat is inderdaad erg merkwaardig aangezien niemand, ook niet binnen de officiële fora van Apple, met een verklaring kan komen waarom juist op 1, 2 en 3 januari toestellen met iOS 4 problemen met de wekker blijken te hebben. Wel heeft het waarschijnlijk alles te maken met de bug die tijdens de overgang van de zomer- naar de wintertijd ook tot problemen met de app leidde.

Hoe het ook zij, er zijn gelukkig oplossingen voorhanden om problemen morgen te voorkomen. (Immers, Apple beloofde zondag ook dat het maandag niet meer zou gebeuren en kijk wat daarvan gekomen is!) Een heel onzinnige is het veranderen van de datum op je iPhone – iets wat sommige gebruikers op het officiële Apple-forum overigens doodleuk accepteren. Beter is het natuurlijk om je wekkerradio van zolder te halen of je digitale horloge als wekker te gebruiken. Wie toch per se zijn iPhone de honeurs wil laten waarnemen, kan een van de vijf gratis alternatieve alarm-apps proberen.

Nieuwe iPhone kampt met aaneenschakeling van problemen

Voor de iPhone 4 is het desalniettemin de zoveelste tegenslag in krap een jaar tijd. De ‘grip of death’ legde de problemen met de antenne bloot, van hoesjes blijkt dat ze de glazen achterkant van het toestel spontaan kunnen laten barsten en de overgang naar de wintertijd verliep voor veel gebruikers niet bepaald vlekkeloos.

Apple houdt zich op de vlakte en roert zich niet in de discussie. Problemen worden weliswaar niet ontkend, maar een publieke schuldbekentenis is er ook niet bij. Liever wijst het bedrijf naar anderen, voordat men zelf het boetekleed aantrekt. Zodra een probleem toch uit de hand dreigt te lopen, kiezen de mannen van Steve Jobs voor de makkelijke, snelle uitweg. Dat bleek wel tijdens antenna-gate, toen het bedrijf niet aan een terugroepactie wilde en als zoethoudertje gratis hoesjes uitdeelde. Als we morgen opnieuw niet op tijd wakker worden, krijgen we dan van Apple een echte wekker cadeau?

0 Reactie(s) op: Wekker-gate slaat nieuw gat in reputatie iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.