Weekoverzicht: Vrede tussen Apple en Samsung, films kijken op de iPad en Mario voor de iPhone

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 augustus 2011 12:08

Nieuws

Apple en Samsung hebben vrede gesloten en besloten niet langer te proberen elkaars producten te verbieden. Nintendo staat onder druk om games als Mario te gaan ontwikkelen voor de iPhone. Wil je films kijken op de iPad? Wij hebben alles wat je hiervoor nodig hebt op een rijtje gezet. In dit artikel vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

How-to: Films kijken op de iPad

Wil jij films bekijken op je iPad? In dit artikel vind je informatie over de verschillende mogelijkheden die je hiervoor hebt. We kijken hierbij naar de standaard geïnstalleerde apps 'Video's', maar ook naar alternatieve uit de App Store.

Apple en Samsung roken vredespijp

De patentkemphanen Apple en Samsung zijn ondanks rechtszaken over en weer wel overeengekomen dat ze elkaars producten niet met spoed zullen verbieden. Om verdere procedures ordelijk te laten verlopen, zijn Apple en Samsung overeengekomen dat ze geen ex parte verbod van enig product in Nederland zullen eisen totdat de beslissing van het kort geding van deze week is gewezen, meldt Samsung in een persbericht.

Komen Mario en Luigi naar de iPhone?

Nintendo heeft onlangs de Nintendo 3DS gelanceerd, een 3D-versie van de Nintendo DS. De verkoopcijfers van het apparaat vallen echter tegen, terwijl ook de verkoopcijfers van de Wii ten wensen overlaten. Het bedrijf kondigde vorige maand aan 328 miljoen dollar verlies te hebben geleden in het afgelopen kwartaal. Investeerders zetten Nintendo nu steeds verder onder druk niet alleen games voor haar eigen platformen te ontwikkelen, maar ook voor platformen als iOS.

Apple dwong Intel energieverbruik van processoren te verminderen

Intel heeft onlangs de Ultrabook geïntroduceerd, een laptop die moet concurreren met de MacBook Air. In een interview over deze laptop heeft een leidinggevende bij Intel aangegeven dat Apple het bedrijf heeft gedwongen het energieverbruik van haar processoren te verminderen.

Apple waardevolste bedrijf ter wereld

Apple is sinds gisteravond het grootste bedrijf ter wereld, gemeten in totale beurswaarde. De technologiegigant ging oliegigant Exxon Mobil voorbij op de beurs in New York. Apple kreeg net als Exxon en andere beursfondsen gisteren weer een flinke tik van de angstige belegger, maar het verlies van de iPad-maker was minder dan die van de oliegigant. De totale waarde van alle aandelen Apple, de zo geheten marktkapitalisatie, komt uit op 337,2 miljard dollar, tegen Exxons 330,8 miljard dollar.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Vrede tussen Apple en Samsung, films kijken op de iPad en Mario voor de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.