Weekoverzicht: Voorverkoop iPhone 5 in oktober van start en managers moeten beveiliging prototypes verbeteren

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 september 2011 13:34

Nieuws

De voorverkoop van de iPhone 5 gaat waarschijnlijk begin oktober van start. Daarnaast is Apple op zoek die moeten voorkomen dat prototypes in de toekomst zoek kunnen raken. Dit nadat Apple een prototype van de iPhone 5 kwijt raakte. Tot slot maakt het bedrijf bekend alle donaties die medewerkers aan goede doelen doen te verdubbelen. In dit artikel vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

'Voorverkoop iPhone 5 begin oktober van start'

De voorverkoop van de iPhone 5 gaat mogelijk in de eerste week van oktober van start. Dat blijkt althans uit uitgelekte documenten van de Amerikaanse winkelketen Best Buy. Een medewerker van Best Buy heeft de vertrouwelijke documenten volgens website BGR.com openbaar gemaakt. Provider Sprint zou als eerste in de Verenigde Staten de iPhone 5 gaan aanbieden in combinatie met een abonnement.

Apple zoekt managers die nieuwe producten gaan beveiliging

Apple is op zoek naar twee managers voor de afdeling 'New Product Security'. De managers moeten Apple helpen bij het beveiligen van nieuwe producten en bijbehorende intellectuele eigendommen. De vacatures lijken een reactie te zijn op het kwijt raken van een iPhone 5-prototype in een bar in San Francisco.

Apple slaat Samsung K.O. - Galaxy Tab 10.1 verboden in Duitsland

Duitsland is vanaf vandaag definitief verboden terrein voor de Galaxy Tab 10.1. De rechter heeft het voorlopige verkoopverbod op de Samsung-tablet namelijk omgezet in een permanent verbod. De Duitse rechtbank deed vandaag een uitspraak in de zaak die Apple onlangs tegen concurrent Samsung had aangespannen. Dit omdat de nieuwe Galaxy Tab 10.1 teveel uiterlijke overeenkomsten zou vertonen met de iPad 2.

Apple verdubbelt donaties van medewerkers aan goede doelen

Apple heeft een liefdadigheidsproject opgezet waarbij het bedrijf de donaties van werknemers aan goede doelen verdubbeld. Voor iedere euro die de werknemer doneert geeft Apple ook een dollar aan het goede doel. Het project is momenteel alleen beschikbaar voor fulltime medewerkers in de Verenigde Staten.

Mac OS X krijgt alsnog DigiNotar-blokkade

Mac OS X krijgt eindelijk een ban op de onbetrouwbare DigiNotar-certificaten. Apple patcht Mac OS X Server, Snow Leopard en Lion. Alleen smartphonegebruikers lopen nu nog risico. Apple heeft vrijdagavond Nederlandse tijd een patch beschikbaar gesteld die alle DigiNotar-certificaten blokkeert in Mac OS X.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Voorverkoop iPhone 5 in oktober van start en managers moeten beveiliging prototypes verbeteren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.