Weekoverzicht: Samsung eist iPhone- en iPad-verkoopverbod en Al Gore bevestigt lancering iPhone in oktober

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 september 2011 09:00

Nieuws

Samsung eist een verkoopverbod op de iPhone en iPad in Nederland. Daarnaast heeft het bedrijf aangekondigd ook voor de iPhone 5 een verkoopverbod te gaan eisen. Apple-bestuurslid Al Gore heeft bevestigd dat de nieuwe iPhone in oktober wordt gelanceerd. Volgens geruchten organiseert Apple hiervoor een persconferentie op 4 oktober. In dit artikel vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Samsung eist verbod iPhone en iPad in Nederland

Samsung is in Den Haag vier kort gedingzaken begonnen tegen Apple wegens patentinbreuk. Alle 3G-producten van Apple moeten uit de winkels. Maandag is de eerste zitting.

Al Gore verklapt komst iPhone 5 in oktober

Al Gore, bestuurslid van Apple, heeft zijn mond voorbij gepraat. Op een conferentie verklapte hij dat de iPhone 5 in oktober uitgebracht wordt. De voormalig vice-president van Amerika en op dit moment bestuurslid van Apple versprak zich tijdens de Discovery Invest Leadership Summi-conferentie met de legendarische woorden: "En niet te vergeten de nieuwe iPhones die volgende maand uitkomen."

'Apple houdt 4 oktober persconferentie, gaat iPhone 5 onthullen'

Zoals gewoonlijk komt het nieuws niet van Apple zelf, maar hebben betrouwbare bronnen tegenover de website AllThingsD laten weten dat de iPhone 5 onthuld zal worden op 4 oktober. Tijdens de persconferentie zal de iPhone 5 gepresenteerd worden, die binnen enkele weken na de aankondiging daadwerkelijk in de winkels zal liggen.

'Samsung wil verkoopverbod iPhone 5'

Samsung wil via de rechtbank van Zuid-Korea een verkoopverbod op de iPhone 5 afdwingen zodra Apple de nieuwe smartphone lanceert. Dat melden anonieme bronnen binnen Samsung vandaag tegenover The Korea Times.

Chronic Dev Team vindt vijf exploits die jailbreak voor iOS 5 mogelijk maken

P0sixninja, lid van het Chronic Dev Team, heeft bekend gemaakt dat er vijf nieuwe exploits zijn gevonden in iOS. De exploits zorgen er waarschijnlijk voor dat iOS 5 gejailbreakt kan worden. iOS 5 wordt naar verwachting eind deze maand gelanceerd. De exploits zijn userland exploits en zouden kunnen worden ingezet om zowel de iPhone 5 als de iPad 2 te jailbreaken.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Samsung eist iPhone- en iPad-verkoopverbod en Al Gore bevestigt lancering iPhone in oktober

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.