Weekoverzicht: Nieuwe MacBook Air, Thunderbolt Display en Mac OS X Lion

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 juli 2011 13:20

Nieuws

Apple heeft deze week een aantal nieuwe producten gelanceerd. Het gaat onder andere om de MacBook Air, de Thunderbolt Display en natuurlijk Mac OS X Lion. In dit artikel vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Mac OS X Lion op de eerste dag één miljoen keer gedownload

Mac OS X Lion is op de eerste dag ruim één miljoen keer gedownload uit de Mac App Store. Dit heeft Apple bekend gemaakt. Het bedrijf stelt dat een versie van Mac OS nog nooit zo goed verkocht heeft. Het nieuwe besturingssysteem werd woensdag door Apple exclusief beschikbaar gesteld via de Mac App Store. Je kunt Mac OS X Lion hier voor 23,99 euro downloaden.

Na namaakproducten nu ook nagemaakte Apple Stores in China

Regelmatig duiken er nagemaakte Apple-producten op in met name China. Nu blijkt dat niet alleen producten, maar ook Apple Stores worden nagemaakt. MIC Gadget heeft een achtergrondverhaal gemaakt over één van deze winkels. De winkel lijkt op het eerste gezicht identiek te zijn aan een Apple Store. Bij nadere inspectie blijken er echter toch een aantal dingen niet te kloppen.

Apple lanceert 27-inch Thunderbolt Display

Apple heeft de Thunderbolt Display gelanceerd, een beeldscherm met Thunderbolt-aansluiting en een Dockingstation voor Mac-notebooks. Het 27-inch scherm kan met één kabel worden aangesloten op een Mac met Thunderbolt. Naast de Thunderbolt-poorten is de Thunderbolt Display ook uitgerust met Gigabit Ethernet-, FireWire 800- en USB 2.0-poorten.

Apple introduceert vernieuwde MacBook Air's

Apple heeft haar vernieuwde reeks MacBook Air's gelanceerd. De nieuwe lichtgewicht laptops zijn voorzien van Intel-processors, ondersteunen de Thunderbolt-technologie en zijn voorzien van een toetsenbord met achtergrondverlichting. De nieuwe MacBook Air's zijn gelijktijdig gelanceerd met Mac OS X Lion, het nieuwe besturingssysteem van Apple. De nieuwe laptops worden dan ook standaard geleverd met dit besturingssysteem.

iPhone 4 overleeft van 4 kilometer hoogte

Jarrod McKinney, een parachute instructeur uit Minnesota in de VS, heeft de duurzaamheid van de iPhone 4 ernstig op de proef gesteld. De instructeur verloor zijn iPhone op ruim vier kilometer hoogte, maar kan desondanks nog steeds bellen of gebeld worden met het apparaat. CNN schrijft dat McKinney met behulp van een GPS tracker zijn iPhone terug te vinden. De iPhone 4 heeft uiteraard betere tijden gezien, maar werkt nog steeds.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Nieuwe MacBook Air, Thunderbolt Display en Mac OS X Lion

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.