Weekoverzicht: MagSafe-connector voor iPhone en iPad en Apple lanceert iBooks 2

Door: Wouter Hoeffnagel | 26 september 2012 13:17

iPad

Apple heeft deze week iBooks 2 gelanceerd, een vernieuwde versie van het iBooks-platform voor studieboeken. Daarnaast blijkt Apple te werken aan een MagSafe-connector voor de iPhone en iPad, die de dockconnector en koptelefooningang moet vervangen. Ook zou Apple dit jaar haar eerste producten ondersteuning willen geven voor de 802.11ac WiFi-netwerken. In dit artikel vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Apple werkt aan MagSafe-connector voor iPhone en iPad

Apple werkt aan een MagSafe-achtige 30 pins connector voor de iPhone en iPad. De connector beschikt net als de MagSafe-adapters van de Mac's over een magneet. De magneet houdt de kabel stevig in positie, maar voorkomt dat iemand het apparaat van tafel trekt als hij of zij over de kabel struikelt.

iBooks 2: 350,000 downloads in de eerste drie dagen

Apple heeft afgelopen week de vernieuwde versie van iBooks gelanceerd. Het platform voor studieboeken blijkt een groot succes. In de eerste drie dagen na de lancering zijn 350,000 ebooks uit de online boekenwinkel gedownload. Ook blijkt iBooks Author, de app voor uitgevers, al 90,000 gedownload te zijn.

'Apple rust dit jaar eerste producten uit met 802.11ac WiFi-standaard'

Apple is van plan dit jaar haar eerste producten uit te rusten met ondersteuning voor de snellere 802.11ac WiFi-netwerken. De snelheid van dataoverdracht moet door de overstap flink verbeteren ten opzichte van de 802.11n-netwerken.

Apple ziet iPhone en iPad verkoop verdubbelen

Apple heeft in het eerste kwartaal 37 miljoen iPhones en 15,4 miljoen iPads verkocht. Dat maakt Apple CEO Tim Cook dinsdag bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Apple kondigt nieuw kortingsprogramma voor werknemers aan

Apple gaat haar medewerkers meer korting geven op Apple-producten.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: MagSafe-connector voor iPhone en iPad en Apple lanceert iBooks 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.