Weekoverzicht: Met iPhone-geruchten en Windows 10 op je Mac

Door: redactie-macworld-nl | 09 augustus 2015 08:18

Nieuws

Het was geregeld lekker weer deze week en dus snappen we wel dat je niet al de artikelen op MacWorld hebt gelezen. Daarom praten we je bij met de beste artikelen van deze week. Met deze week aandacht voor de geruchten rond de iPhone 6s en we laten zien hoe je Windows 10 op je Mac installeert.

iPhone 6s en 6s Plus: Dit is wat we weten

Gepubliceerd op: maandag 3 augustus

De iPhone 6s en 6s Plus zullen nog dit jaar uitkomen en inmiddels is de geruchtenmachine al aardig op gang gekomen. Aan de buitenkant verandert er weinig, aan de binnenkant des te meer. We zetten de belangrijkste geruchten voor je op een rij.

Aan de buitenkant verandert er weinig. De iPhones zullen 0,2 millimeter dikker worden en de 6s zal in roségoud beschikbaar zijn.De behuizing zal daarnaast gemaakt worden van sterker aluminium. De binnenkant ondergaat wel grote veranderingen ten opzichte van de vorige Apple-smartphones. Zo wordt Force Touch toegevoegd en krijgen de 6s en 6s Plus minder, maar wel betere, chips. De camera's aan de voor- en achterkant gaan er ook op vooruit.

Lees hier alle geruchten rond de iPhone 6s en 6s Plus

Zo werkt de hartslagsensor op de Apple Watch

Gepubliceerd op: donderdag 6 augustus

Het is heel handig om tijdens het sporten met je Apple Watch je hartslag te kunnen meten, zodat je de intensiteit van je training kunt bijhouden en een indruk kunt krijgen van de verbrande calorieën. Maar hoe werkt dit precies?

Alle hartslagmetingen van de Apple Watch worden in de Gezondheid-app voor iOS opgeslagen. Hier kun je ze later raadplegen en kiezen welke apps van derden toegang hebben tot je gezondheidsgegevens. De hartslagsensor op de Apple Watch maakt gebruik van fotoplethysmografie, een proces waarbij informatie wordt afgeleid uit veranderingen in lichtabsorptie.

Lees hier het complete artikel over de hartslagsensor op de Apple Watch

Hoe kun je zien of je nog garantie op je iPhone hebt?

Gepubliceerd op: maandag 3 augustus

Weet jij nog op welke dag je precies je iPhone gekocht hebt? Waarschijnlijk niet. Vaak is dat ook geen probleem - totdat je een keer technische ondersteuning of een reparatie nodig hebt. Wat moet je in een dergelijke situatie doen?

Gelukkig hoef je niet koortsachtig al je kasten en laden door te spitten, op zoek naar een kassabon die je misschien niet eens meer hebt. Apple heeft namelijk een functie aan haar website toegevoegd waarmee je de garantieperiode van je apparaat kunt controleren door het serienummer van je iPhone in te voeren.

Lees hier wat de vervolg stappen zijn.

Windows 10 op je Mac? Zo doe je dat

Gepubliceerd op: woensdag 5 augustus

Windows 10 op je Mac? Klinkt als vloeken in de kerk, maar het kan wel. Het Microsoft-systeem is te installeren met Boot Camp en na de installatie kun je kiezen tussen iOS en Windows.

Vooraf is het verstandig om een back-up te maken van je Mac. Daarnaast heb je een USB-stick nodig met minimaal 8GB aan opslagruimte en de ISO van Windows 10.

Lees hier hoe je Windows 10 op je Mac kunt installeren.

De 3 beste blockers voor Safari

Gepubliceerd op: woensdag 5 augustus

Niemand kijkt graag naar advertenties. En niemand wil graag zijn of haar internetactiviteiten worden bijgehouden. Hier bespreken we drie blockers voor Safari waarmee je ongestoord en veiliger kunt browsen.

Let op: Vanwege beperkte toegang tot de code van Safari zijn de functies van blockers voor Safari wat minder uitgebreid dan die van hun versies voor andere browsers. Dit probleem doet zich voor bij alle add-ons voor Safari omdat het voortkomt uit de manier waarop deze browser ontwikkeld is.

Lees hier welke drie adblockers volgens ons de beste zijn.

Je Spotify-muziek in Apple Music met STAMP

Gepubliceerd op: woensdag 5 augustus

Met de komst van Apple's muziekdienst kan het zijn dat je over wil stappen van Spotify naar Apple Music, maar toch je eerder gedownloade muziek mee wil nemen. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Het is op je pc of Mac met het programma STAMP heel makkelijk om je muziek over te zetten van Spotify naar Apple Music. Hier zijn echter wel een aantal randvoorwaarden aan verbonden. Zo moet je de nieuwste versie van iTunes hebben en moet het exporteren plaatsvinden in Google Chrome.

Lees hier hoe je je muziek overzet van Spotify naar Apple Music.

Wat gaat Apple's Metal API voor je Mac betekenen?

Gepubliceerd op: dinsdag 4 augustus

Metal is een grafische technologie waarmee animaties en andere grafische zaken sneller weergegeven kunnen worden. De Metal API is al sinds vorig jaar beschikbaar voor iOS 8, maar nu heeft Apple het geïntroduceerd voor OS X El Capitan. Net als Microsoft's DirectX, OpenGL en Vulkan van Khronos Group is Metal een API (application programming interface) die bedoeld is voor het verbeteren van met name de grafische prestaties op computers.

Apple is van plan om nieuwe API kits te lanceren waarmee de ontwikkeling van apps voor OS X die van Metal gebruik maken vereenvoudigd wordt. Bovendien kan Apple profiteren van de ervaring die ontwikkelaars al met Metal hebben opgedaan bij het ontwikkelen van apps voor iOS 8.

Lees hier wat Metal gaat betekenen voor je Mac

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Met iPhone-geruchten en Windows 10 op je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.