Weekoverzicht: iPhone 5 wordt waarschijnlijk 4 oktober gelanceerd en malware voor de Mac duikt op

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 oktober 2011 09:00

iPad

Apple heeft voor 4 oktober een media-evenement op haar eigen campus in Cupertino aangekondigd. Op het evenement lanceert Apple volgens de laatste geruchten de iPhone 5. Daarnaast zou volgende week de Apple TV in de Nederlandse winkels liggen. Samsung van start gegaan met het eerste kort geding om een verkoopverbod op de iPhone en iPad in Nederland te eisen. In dit artikel vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Apple verstuurt uitnodigingen voor evenement op 4 oktober - Uitnodiging zegt 'Lets talk iPhone'

The Loop heeft een uitnodiging ontvangen voor een media-evenement op 4 oktober. Op de uitnodiging staat de tekst 'Let's talk iPhone'. Het evenement start om 10:00 PT of 19:00 Nederlandse tijd in Apple's campus in Cupertino, Californië.

Apple TV ligt 4 oktober in de Nederlandse winkels

Apple lanceert de tweede generatie Apple TV dinsdag 4 oktober in zeven nieuwe landen waaronder Nederland. Dit zou Apple hebben gezegd in een interne boodschap aan Apple Stores in de zeven landen.

Apple stopt met de iPod shuffle en iPod classic

Apple gaat de productie van de iPod shuffle en iPod classic stopzetten. De iPod classic maakt gebruik van een traditionele harde schijf met platters, schijven waarop een dunne film van magnetisch materiaal aangebracht is. Het stopzetten van dit product lijkt een logische stap aangezien Apple steeds meer overstapt op flashgeheugen.

Mac-malware speelt weer haasje over met Apple

Nieuwe malware voor Mac OS X vermomt zich in een Flash-jasje. Het omzeilt daarmee een blokkering voor PDF-malware die Apple net heeft ingevoerd in OS X. Het is de tweede keer in een week tijd dat malware voor Mac OS X opduikt.

Samsung: 'Apple sloot bewust geen licenties af'

Apple heeft bewust geen licenties afgesloten op octrooien van Samsung. Daarnaast zou het bedrijf discussies over het niet afsluiten van licenties hebben genegeerd. Dit heeft een advocaat van Samsung gezegd tijdens een kort geding in de rechtbank in Den Haag. Het kort geding is onderdeel van een poging van Samsung om de verkoop van de iPhone en iPad in Nederland te laten verbieden.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: iPhone 5 wordt waarschijnlijk 4 oktober gelanceerd en malware voor de Mac duikt op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.