Weekoverzicht: Exploit voor untethered iOS 5 jaibreak gevonden en iOS 5.0.1 vrijgegeven

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 november 2011 10:00

Nieuws

Pod2g van het Chronic Dev Team heeft een exploit gevonden die een untethered jailbreak mogelijk maakt. Om hiervan gebruik te maken raadt pod2g je aan niet te updaten naar iOS 5.0.1, die deze week door Apple is vrijgegeven. De batterijproblemen van de iPhone 4S blijken helaas niet door de update verholpen te zijn. In dit artikel vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Hacker pod2g vindt exploit voor untethered iOS 5-jailbreak

Hacker pod2g van het Chronic Dev Team kondigt aan dat hij een exploit heeft gevonden in iOS 5. Met de exploit kan een bestaande jailbreak worden omgevormd tot een untethered jailbreak.

Batterijproblemen iPhone houden aan na update iOS

Apple heeft een update van zijn mobiele besturingssysteem uitgebracht. De nieuwe versie moet een einde maken aan een aantal bugs en lekken en is voorzien van een nieuwe functie voor iPad-gebruikers.

'Update niet naar iOS 5.0.1 als je van plan bent te jailbreaken'

De hacker Pod2g van het Chronic Dev Team raadt iOS-gebruikers die gebruik willen maken van een untethered jailbreak aan voorlopig niet te updaten naar iOS 5.0.1. De update verhelpt waarschijnlijk een kwetsbaarheid die het jailbreaken een stuk eenvoudiger maakt.

iPhone 4S gebruikers klagen over brak geluid

Een aantal kersverse eigenaren van een iPhone 4S klaagt steen en been over geruis, gekraak of echo tijdens het voeren van telefoongesprekken. Bij uitgaande gesprekken valt de audio soms helemaal weg.

Steve Jobs na zijn dood genomineerd voor 'Person of the Year'-award

Steve Jobs maakt kans na zijn dood alsnog 'de man van het jaar' te worden. Jobs is genomineerd voor Time Magazine's Person of the Year-award. Mocht de Apple-oprichter de prijs winnen, dan is Jobs de eerste persoon die de award na zijn dood ontvangt.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Exploit voor untethered iOS 5 jaibreak gevonden en iOS 5.0.1 vrijgegeven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.