Weekoverzicht: Een thermostaat bedienen met Siri en iTunes-lek misbruikt door spionagetool

Door: Wouter Hoeffnagel | 26 november 2011 09:00

Nieuws

Het hacker is het gelukt via een eigen gemaakte proxy server Siri een thermostaat te laten bedienen. Apple stapt volgens geruchten met de volgende generatie MacBook Pro alweer over op een grafische chip van NVIDIA. Een iTunes-lek dat lange tijd open stond blijkt te zijn misbruikt door spionagesoftware voor overheden. In dit artikel vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Hacker bedient thermostaat via Siri

Een hacker is erin geslaagd om via een eigen proxy voor Siri, de assistent-app met spraakbediening op de iPhone 4S, zijn thermostaat te bedienen.

MacWorld en TechFish zoeken een stagiaire

MacWorld en iPad-zusje TechFish zijn op zoek naar een stagiaire voor de afdeling New Business. Vanwege de lancering van een coole nieuwe site en app hebben we per januari een stageplek voor een marketeer / communitymanager.

'Volgende generatie MacBook Pro krijgt weer grafische chip van NVIDIA'

Apple stapt volgens geruchten met de volgende generatie MacBook Pro over op grafische chips van NVIDIA. NVIDIA zou de opdracht voor de chips al hebben binnengesleept. Dit terwijl het bedrijf met de huidige generatie Mac's juist van NVIDIA overstapte naar AMD.

iTunes stond 3 jaar open voor overheids-Trojan

Een minstens drie jaar open staand gat in iTunes is actief misbruikt door spionagesoftware voor overheden. Die Britse tool is onder meer opgedoken in Egypte, waar burgers zijn afgeluisterd.

Apple sleept 90% van alle uitgaven op mobiele apparatuur binnen

Naar schattig gaat 85% tot 90% van alle uitgaven op mobiele apparatuur naar Apple. Apple heeft hierdoor met het iOS-platform en de App Store een flinke voorsprong op Google's Android-platform met de Android Market.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Een thermostaat bedienen met Siri en iTunes-lek misbruikt door spionagetool

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.