Weekoverzicht: Met de Apple Watch, iOS-problemen en contentblockers

Door: Redactie MacWorld | 19 juli 2015 08:12

Mac

We begrijpen het best als je deze week niet alle artikelen op Macworld.nl hebt gelezen. Daarom zetten we nog even de beste zeven artikelen van deze week voor je op een rij. De afgelopen week stond vooral in het teken van de Apple Watch lancering in Nederland, maar we hadden nog veel meer voor je.

Apple lanceert Apple Watch in Nederland

Gepubliceerd op: vrijdag 17 juli

De Apple Watch is sinds vrijdag eindelijk in Nederland te verkrijgen. De nieuwste gadget van Apple was vanaf april 2015 al in verschillende landen te koop, en nu is ook voor Nederland het lange wachten dus voorbij.

De Apple Watch is zowel via de website van Apple als via de fysieke winkels in Amsterdam, Den Haag en Haarlem te koop. De Watch is verkrijgbaar vanaf 419 euro.

Lees ook: Zo koop je de Apple Watch in Nederland

Apple Watch kopen? Dit moet je weten!

Gepubliceerd op: dinsdag 14 juli

Als je een Apple Watch gaat kopen is het verstandig om eerst uit te zoeken welke versie je gaat aanschaffen en welke polsband je daarbij kiest. We laten je zien wat je moet weten als je de Apple Watch gaat kopen.

Een Apple Watch bestellen klinkt eenvoudig, maar er zijn veel mogelijkheden en veel combinaties mogelijk. Je zult dus wel een aantal keuzes moeten maken. Er zijn drie modellen, twee formaten en maar liefst 18 horlogebanden beschikbaar.

Lees het artikel 'Apple Watch kopen? Dit moet je weten!'

Zo controleer je tekst op plagiaat

Gepubliceerd op: woensdag 15 juli

We nemen allemaal wel eens een stukje tekst over van één of andere website. Maar dat mag natuurlijk lang niet altijd. Hoe controleer je je tekst op plagiaat?

Het checken op dubbele content is erg belangrijk. Niet omdat je hoeft te vrezen voor een boete van de site met bijna identieke content, maar vooral omdat Google niet heel vergevingsgezind is op dit gebied. Wanneer je een site hebt met content die al (deels) bestaat, word je lager gewaardeerd door Google, en zul je dus minder goed te vinden zijn. Een kleine check is dus wel het minste dat je kunt doen.

Lees de how to 'Zo controleer je tekst op plagiaat'

Zo werken contentblockers in Safari

Gepubliceerd op: woensdag 15 juli

Met contentblocker-extensies kun je voorkomen dat bepaalde code op websites geladen wordt. Ze hebben veel mogelijke toepassingen, maar ze worden vooral gebruikt om advertenties te blokkeren.

De gevolgen van het gebruik van de contentblockers hebben vooral nare gevolgen voor de ontwikelaars van de sites. Veel sites leven van advertenties en als die niet meer gezien worden lopen ze inkomsten mis en kunnen ze zelfs verdwijnen.

Lees de how to 'Zo werken contentblockers in Safari'

Maak van Siri een persoonlijke assistent op je iPhone

Gepubliceerd op: vrijdag 17 juli

Sinds iOS 8.3 spreekt en verstaat Siri ook Nederlands, en is in onze taal geen zij maar een hij. Wellicht heb je de Apple-assistent in een melige bui wel eens wat vragen gesteld (zoals hierboven), maar Siri kan ook erg handig zijn. We laten je zien hoe je Siri inzet als je persoonlijke assistent.

Zo kan Siri alle taken uitvoeren die een 'normale' personal assistent ook doet. De Apple-assistent plant je agenda, belt contactpersonen en zet zelfs je wekker klaar voor je. Siri is handiger dan je denkt.

Lees de how to 'Zo zet je Siri in als persoonlijke assistent'

3 veelvoorkomende iOS-problemen en hun oplossing

Gepubliceerd op: dinsdag 14 juli

iOS is een heel fijn besturingssysteem, maar zoals alles, kent ook iOS z'n gebreken. We zetten drie veelvoorkomende problemen mét oplossing op een rij.

Een snel leeglopende batterij, geen verbinding kunnen maken met internet of een trage iPhone zijn drie irritante problemen. Gelukkig zijn er oplossingen, en die delen we graag met je.

Lees de how to '3 veelvoorkomende iOS-problemen en hun oplossing'

7 apps om te kamperen met je iPhone

Gepubliceerd op: donderdag 16 juli

Als je gaat kamperen is de kans groot dat je je iPhone gewoon meeneemt. Dus waarom zou je hem niet gebruiken om je vakantie van begin tot eind wat soepeler te laten verlopen?

Met deze zeven apps laat je het kamperen niet alleen soepeler verlopen maar maak je het ook leuker. We laten je zeven apps zien. Van een app om checlists te maken tot een app die je laat zien welke hemellichamen er boven je hoofd te zien zijn.

Lees de review met de zeven vakantie apps

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Met de Apple Watch, iOS-problemen en contentblockers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.