Web kraakt onder iPhone-hype

Door: loek-essers | 05 oktober 2011 10:34

Nieuws

Verschillende websdiensten hadden het moeilijk tijdens het iPhone-event van Apple op dinsdagavond. Apple.com ging down na de lancering van de iPhone 4S en liveblogdienst Cover it Live begaf het.

Doordat liveblogtool Cover it Live het begaf was het niet mogelijk om via verschillende tech sites het iPhone nieuws live te volgen. Apple besloot deze keer het evenement niet live te streamen, dus details over de keynote kwamen alleen naar buiten via liveblogs gerund door journalisten die in Cupertino of bij een persevent in Londen zaten.

Down

Waarschijnlijk begaf Cover it Live het door de hoeveelheid verkeer dat het evenement trok. "Helaas ondervonden we een gedeeltelijke afname van de service tijdens het Apple iPhone evenement, veel anderen die verslag deden hadden hier ook last van", zegt Kristen Moore, VP Corporate Communications van Demand Media, de eigenaar van Cover it Live in een e-mail. "Verder kunnen we niet in detail treden."

De liveblogtool wordt door veel media gebruikt. Onder andere Macworld.com en Macworld.nl ondervonden last van de downtime. Cover it Live was niet de enige dienst die last had van de aandacht voor Apple's laatste speeltje, ook Apple.com ging down vlak na de keynote.

0 Reactie(s) op: Web kraakt onder iPhone-hype

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.