Weather HD in Mac App Store is geen Weather HD

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 januari 2011 16:44

Nieuws

De Mac App Store brengt voor ontwikkelaars het risico met zich mee dat anderen er met een naam vandoor gaan die de ontwikkelaar op het iOS-platform gebruikt. Vimov is hier met Weather HD het eerste voorbeeld van. Een andere ontwikkelaar, Presselite, heeft een app uitgebracht met de naam Weather HD, waardoor de echte Weather HD van iOS nu een andere naam zal moeten krijgen.

Het stelen van namen is een veel voorkomende tactiek van ontwikkelaars. Presselite heeft dit voor elkaar gekregen door zijn app voor de Mac simpelweg sneller aan te melden bij iTunes Connect dan Vimov. De Vimov-ontwikkelaars geven op hun blog aan dat Presselite dezelfde app voor de iPhone heeft aanbiedt onder de naam Weather Live en voor de iPad als Weather for iPad.

De tactiek heeft Presselite overigens geen windeieren gelegd. De app is volgens de Vimov-ontwikkelaars binnen zes uur in de Top 10-lijst van de Mac App Store verschenen. De ontwikkelaars zeggen dat dit niet zo zeer door de app zelf komt, maar door de grote gebruikersgroep van Weather HD op iOS.

Het is nog niet bekend hoe Apple op de gebeurtenis gaat reageren.

0 Reactie(s) op: Weather HD in Mac App Store is geen Weather HD

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.