Wat kun je tegen Siri zeggen?

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 oktober 2011 13:43

Nieuws

Een lijst met opdrachten die je aan Siri kunt geven is op internet verschenen. De lijst geeft verschillende situaties en opdrachten aan waar Siri mee overweg kan. De lijst is opgebroken in verschillende categorieën, die verschillen van contactgegevens, vrienden en notities tot aandelen en muziek.

TUAW heeft de lijst met opdrachten op haar website geplaatst. Uit de lijst blijkt onder andere dat je Siri kunt aanleren wie belangrijke personen in je omgeving zijn. Zo kun je zeggen 'Bill is my brother', waarna Siri dit onthoudt en bij toekomstige opdrachten meeneemt. Je kunt hierdoor in het vervolg zeggen 'Call my brother', waarna Siri de juiste persoon belt.

De lijst bevat een grote hoeveelheid zinnen die Siri begrijpt. Desondanks zijn dit slechts voorbeelden en zijn dus veel meer opdrachten mogelijk. Uit de demonstratie van Siri op het Apple-evenement bleek al dat je één vraag op verschillende wijze kunt stellen. Zo kun je vragen 'Will it rain in Cupertino?', maar ook 'Do I need an umbrella today?' of 'What's the upcoming forecast?'. Het is dus niet noodzakelijk om een zin op een specifieke wijze op te bouwen om Siri te laten begrijpen wat je bedoeld.

Verder blijkt dat Siri in staat is individuele artiesten te herkennen. Zo kun je 'Play Alicia Keys' zeggen, waarna Siri Alicia Keys in de iPod-app opzoekt. Daarnaast kun je ook specifieke nummers via Siri laten afspelen.

[youtube]rNsrl86inpo[/youtube]

0 Reactie(s) op: Wat kun je tegen Siri zeggen?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.