Wat betekent de 'oog-emoji' in iOS 9.1?

Door: De Telegraaf | 23 oktober 2015 08:24

Nieuws

Al maanden wordt er over gespeculeerd. Wat heeft de mysterieuze afbeelding van het oog in een getekend wolkje toch te betekenen? Het symbool is beschikbaar bij de andere nieuwe emoji's na de release van iOS 9.1, maar wat het oog voorstelde, was niet helemaal duidelijk. Mashable zegt het raadsel te hebben opgelost.

Het plaatje is te vinden in Apple's besturingssysteem iOS 9.1 voor iPhones en iPads, tussen de andere emoji die mensen onder meer gebruiken op WhatsApp en internet. Het nieuwe plaatje is een oog in een zwart wolkje. Volgens Mashable is het symbool speciaal ontwikkeld met een goed doel in het achterhoofd. Het zou bedoeld zijn als steunbetuiging aan mensen die gepest worden. Mensen kunnen het gebruiken als ze online of in gesprekken pesten tegenkomen. Lees ook: Zo installeer je iOS 9.1 op je iPhone, iPad en iPod touch.

Campagne tegen pesten

Het plaatje van het oog komt ook terug in een nieuwe campagne tegen pesten van de organisatie Ad Council onder de naam I am a Witness. Apple is partner van de campagne, net als onder meer Google, Facebook en Twitter. De bedrijven willen zich inzetten tegen digitaal getreiter. De campagne bestaat naast de emoji van Apple uit onder meer advertenties, een nieuw filter voor Snapchat en YouTube-video's met bekende mensen.

0 Reactie(s) op: Wat betekent de 'oog-emoji' in iOS 9.1?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.