Wat Apple had kúnnen presenteren tijdens WWDC2013

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 17 juni 2013 08:00

Mac

Apple heeft mooie nieuwe producten en updates gepresenteerd tijdens WWDC2013, maar stelt teleur door ook een hele hoop niet te laten zien.

Maar naast enthousiasme over alle nieuwe dingen, heerst er ook teleurstelling over zaken die Apple ons niet heeft getoond. Dit zijn de aankondigingen die we hadden willen zien, maar die helaas uitbleven.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite MacWorld.com, geschreven door Lex Friedman (@lexfri). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl of Macworld.nl.

Apple TV

Waar blijft de SDK voor Apple TV? Ontwikkelaars zitten te springen om op een officiële manier hun apps naast diensten als Hulu te programmeren. De enige manier waarop je tot nog toe als developer iets op de Apple TV kunt toveren, is via AirPlay. Een goede Apple TV SDK zou, in combinatie met een Apple TV App Store, lijkt er ooit te komen, maar Apple heeft er kennelijk geen haast mee.

Apps

iOS 7 is een flinke verbetering, maar een aantal noodzakelijke features voor het besturingssysteem van de iPhone en iPad ontbreekt nog altijd. Zo is er nog steeds gen manier om een third-party app als standaard in te stellen voor e-mail, agendering, browsing en andere taken. Apple biedt daarnaast geen mogelijkheden voor third-party applicaties om widgets toe te voegen in het Notificatiecentrum.

En buiten de nieuwe feature van het onbeperkt toevoegen van apps aan mappen, is er geen nieuwe manier gekomen om apps te kunnen organiseren. Ook kun je nog steeds geen widgets (net als die bij Dashboard in OS X) toevoegen aan je thuis- of beginscherm.

4G MacBook

Collega Dan Frakes en ik zitten al jaren te wachten op een Mac met een always-on internetverbinding. (Aangezien je wel een iPad met een 4G-abonnement kunt afsluiten, valt het ontbreken van zo'n optie voor de Mac de te meer op.) Hoewel we verrast zijn door de belofte van een langere batterijtijd met de nieuwe MacBook Airs, kunnen we de teleurstelling van het uitblijven van 3G en 4G verbindingen voor Macs niet verbergen.

Siri op de Mac

Ik zou er geld op ingezet hebben dat Siri in Mac OS X 10.9 geïntegreerd zou zitten, maar dan zou ik nu blut zijn. Siri zal altijd handiger blijven voor apparaten met een aanraakscherm vanwege de dictatie, maar er zijn gebruiksscenario's voor Siri op de Mac te bedenken. Ik weet niet of Apple erop zit te wachten, maar ik zou het wel fijn vinden om tegen mijn computer te praten en bepaalde taken handsfree te verrichten.

Geen nieuw design voor OS X

Ik ben een beetje verbaasd dat OS X Mavericks geen complete facelift heeft gekregen. Het is geen echte klacht, want ik vond Mountain Lion er prima uit zien, mar ik vind het wel curieus dat men een hele iOS-metamorfose in gang heeft gezet zonder daarbij aan OS X te denken. Dit kan komen omdat het iOS-ontwerp op een bijzonder punt in de touchhistorie is aangeland: Nu de meeste gebruikers weten hoe iOS werkt, hoeft het systeem minder visuele hints te geven over hoe het systeem werkt en wat waarvoor dient. Aangezien er op de Mac geen vergelijkbare evolutie plaatsvindt, heeft OS X kennelijk die verandering niet nodig.

Het overige

En dan zijn er nog de kleine irritaties zoals:

[list type="bullets"]Het ontbreken van een Apple televisie.

Nog steeds geen woord over de iWatch.

Prettig bestandsbeheer voor iCloud ontbreekt. Ik had gehoopt op een Dropbox-achtige app.

Het uitblijven van live transcriptie in Siri, waardoor de spraakassistent achterblijft bij Google Now.[/list]

[youtube]xLe5ER0ADmk[/youtube]

BRON: COMPUTERWORLD.

0 Reactie(s) op: Wat Apple had kúnnen presenteren tijdens WWDC2013

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.