Wanneer komt de iPhone 5S of iPhone 6? Wij maken de balans op

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 10 juli 2013 13:19

Mac

Apple heeft de afgelopen tijd veel terrein verloren op de smartphonemarkt. Veel mensen denken dat de iPhone nu tweede viool speelt, achter de high-end Android-toestellen die eerder dit jaar zijn gelanceerd. Apple staat nu dan ook extra in de belangstelling omdat men wil zien wat de technologiegigant van plan is met de nieuwe iPhone. Of het nou een iPhone 5S of iPhone 6 wordt. Wij kijken vast naar de vele geruchten rondom de releasedatum van de volgende iPhone.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite PCAdvisor.c.uk, geschreven door David Court (@davidcourt86). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van MacWorld.nl.

iPhone 5S of iPhone 6?

Dit is een vrijwel onmogelijke vraag om met zekerheid te beantwoorden, omdat Apple zelfs het bestaan van een nieuwe iPhone niet wil bevestigen of ontkennen. Maar we zijn inmiddels gelukkig behoorlijk ervaren in het volgen van gelekte informatie rondom Apple’s nieuwe smartphones, en het lijkt er sterk op dat de specificaties van de volgende generatie iPhone niet zwaar zullen afwijken van de huidige iPhone 5. Dus als we moesten gokken of het een semi-geüpdatete iPhone 5S of een geheel nieuwe iPhone 6 gaat worden, dan zouden wij inzetten op de iPhone 5S.

Met alle geruchten over de verschillende modellen (er wordt ook druk gespeculeerd over een budget-iPhone), is de lancering van de volgende generatie iPhone waarschijnlijk de meest verwarrende tot nu toe. Sommige mensen suggereren zelfs dat Apple voor het eerst meerdere iPhones zal lanceren, dus misschien krijgen we zowel een iPhone 5S als een iPhone 6 te zien.

Vroege geruchten suggereerden (ondanks de lancering van de iPhone 5 in september) een releasedatum in het begin van dit jaar, maar dat station zijn we inmiddels ver gepasseerd en ook de WWDC bracht geen duidelijkheid. De geschiedenis leert ons dat Apple sinds 2008 ongeveer een jaar na de release van een nieuwe generatie smartphone, een ‘S’-versie lanceert.

Vorige iPhone releasedata

iPhone 1st gen: 29 juni 2007

iPhone 3G: 11 juli 2008

iPhone 3GS: 19 juni 2009

iPhone 4: 24 juni 2010

iPhone 4S: 14 oktober 2011

iPhone 5: 21 september 2012

Releasedatum iPhone 5S of iPhone 6

Om te beginnen moet je weten dat Apple iedereen van zijn stuk bracht door de iPad 4 minder dan acht maanden na de release van de iPad 3 (een concept dat al snel in de prullenbak belandde terwijl Apple wel gewoon de iPad 2 bleef verkopen) te lanceren.

Hoewel de geschiedenis laat zien dat Apple gemiddeld elke 12,5 maanden een nieuwe iPhone uitbrengt – wat doet vermoeden dat de nieuwe iPhone 5S of iPhone 6 in september of oktober 2013 gelanceerd zal worden – kunnen we niet uitsluiten dat Apple er ook een eerder zal aankondigen.

Er zijn dus maar weinig solide geruchten rondom de releasedatum van de nieuwe iPhone. Wij denken dat september/oktober de meest waarschijnlijke periode is voor de lancering van een nieuwe iPhone5S of iPhone 6, en dat de nieuwe hardware op een toegewijd evenement zal worden aangekondigd. Dit baseren we uitsluitend op Apple’s tendens om iPhones rond die tijd en op dergelijke wijze te lanceren.

Budget iPhone?

Het is ook het vermelden waard dat er gezegd wordt dat Apple misschien dit jaar een budget versie van de iPhone zal uitbrengen. Een goedkopere iPhone met een plastic behuizing in plaats van aluminium, die misschien de naam iPhone Lite krijgt opgeplakt. Het begon met wazige internetgeruchten, maar de laatste weken duiken er steeds meer details en zelfs foto’s op van deze goedkopere iPhone. Mogelijk dat ook dit toestel in september of oktober gaat verschijnen.

iPhone 6, onwaarschijnlijk

Dit jaar hebben we een overvloed aan nieuwe smartphones gehad, en er gaan veel geruchten rond over de iPhone 5S en Apple’s budgettoestel. De iPhone 6 wordt echter opvallend weinig genoemd. Dit kan betekenen dat Apple zijn nieuwe vlaggenschip goed geheim weet te houden, maar aannemelijker is het dat er dit jaar helemaal geen iPhone 6 zal verschijnen.

Waar Apple ook mee gaan komen, het wordt een toestel waar veel van af zal hangen voor de fabrikant. Nu we toestellen als de Sony Xperia Z, HTC One en Samsung Galaxy S4 hebben, zijn alle ogen gericht op Apple en wat het als concurrentie in de aanbieding zet. En laten we eerlijk zijn, de concurrentie tussen fabrikanten op de smartphone markt is heviger dan ooit.

1 Reactie(s) op: Wanneer komt de iPhone 5S of iPhone 6? Wij maken de balans op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 10 september 2013 16:21 Anoniem
    Vanavond, ben vooral benieuwd naar de iPhone 5c
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.