Wanneer komt de iPad 5?

Door: matthijs-van-den-broek | 08 april 2013 08:47

iPad

Grote retailers als BestBuy en WalMart zijn de prijzen voor iPads stevig aan het verlagen. Kortingen lopen op tot 234 dollar per iPad. Het gaat dan wel om de iPad3. Maar ook om de iPad mini. Wanneer komt de iPad 5?

We schreven het vrijdag al: Er gaan al enkele maanden geruchten dat Apple in het voorjaar zowel de iPad 5 als de iPad mini 2 wil gaan lanceren. De plotselinge prijsverlaging van enkele modellen wijst er volgens CNN op dat de tablets binnen enkele weken zullen worden aangekondigd, mogelijk nog in april.

Het blog van The New York Times maakte een rondje langs een paar grote retailers in de VS. Natuurlijk kunnen die retailers niet in het product lancerings boekje van Apple kijken, maar kennelijk komt er "iets" aan. Anders zouden de retailers niet opeens snel af willen van de voorraden iPad 3.

Die iPad 3 heeft natuurlijk sowieso een nogal apart bestaansrecht: binnen een half jaar na lancering werd deze iPad opgevolgd door de huidige iPad 4, die een snellere processor, de nieuwe lightning connector en een mooier scherm heeft.

Interessante andere prijsdaling in de VS is die van WalMart voor de iPad mini. Dat apparaat gaat aldaar normaal gesproken voor de vaste prijs van 329 dollar over de toonbank, maar is sinds kort verkrijgbaar voor 299 dollar. Een woordvoerder van WalMart bezweert tegenover The New York Times dat dit heeft te maken met de aanstaande vader- en moederdagen, en de eindexamentijd. Een typische periode waarin er meer cadeaus worden gegeven.

Volgens de woordvoerder WalMart is de prijsdaling van de iPad mini dus zeker geen directe voorbode voor de zeer nabije introductie van een nieuwe versie. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Wanneer komt de iPad 5?

In een drukke tabletmarkt heeft Apple nog steeds wel het voordeel van "de eerste zijn". Maar de concurrentie van met name goedkope Android tablets is moordend. Het is goed mogelijk dat Apple het release-schema van zijn iPads heeft verkort naar zes maanden. Apple moet met nieuwe dingen komen om de concurrentie voor te blijven. Het lijkt dan ook zaak om iOS 7 naar de nieuwste versie van de iPad te brengen, als dat lukt slaan ze bij Apple twee vliegen in één klap.

Als dat zo is, kunnen we eind deze maand de aankondiging van de iPad 5 verwachten. De lancering van de iPad 4 met retina display is dan een half jaar geleden. Eind oktober werd de iPad 4 aangekondigd.

0 Reactie(s) op: Wanneer komt de iPad 5?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.