Waarom je een gereviseerde iPad moet kopen

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 08 januari 2014 07:30

How To

Apple verkoopt veel verschillende iPad modellen. Maar soms heb je niet de allernieuwste iPad nodig - en wil je er niet zoveel aan uitgeven. Als je graag wat geld bespaart en toch een iPad wilt aanschaffen dan is de gereviseerde markt een goede optie. Ja, ik bedoel een gebruikte iPad.

Als je niet het allernieuwste of iets dat nog niet gebruikt is hoeft te hebben, dan is een gereviseerde iPad een goede keuze (Welke technisch hersteld is naar 'als nieuw'.) En hoewel er enorm veel bedrijven zijn die gebruikte iPads kopen, repareren en verkopen met enorme kortingen, vertel ik je hier waarom je deze moet negeren en er beter een van Apple kunt kopen.

Het bedrijf dat de iPad Air en iPad mini met Retina-display maakt, reviseert ook oudere iPads en verkoopt ze door (en Macs en iPods, maar geen iPhones) op haar officiële gereviseerde productenpagina. (Je kunt deze pagina ook vinden door naar het Shop iPad gedeelte van de online Apple Store te gaan en op het rechterpijltje bovenaan te klikken en naar Certified Refurbished the scrollen.)

Hier zijn vier redenen waarom je er een van Apple moet kopen...

1. De iPads komen van het bedrijf dat ze fabriceert

Wanneer je een iPad naar Apple retourneert - misschien is er iets mis mee en valt het onder de garantie - is de kans groot dat het apparaat wordt opgeknapt (of gestript wordt voor de onderdelen) en dan te koop wordt aangeboden op Apple's website als gereviseerde tablet.

Voordat ze te koop worden aangeboden repareert Apple de iPads met originele onderdelen en wordt alles gecertificeerd om ervoor te zorgen dat alles in orde is. Je zou waarschijnlijk wat geld kunnen besparen door een oudere iPad van een van de diensten die je op aanbiedingensites tegenkomt te kopen. Het verschil zit hem in het feit dat je niet zeker bent van de conditie waarin het product verkeert, wie het gerepareerd heeft, welke onderdelen er gebruikt zijn, enzovoorts. Bij Apple kun je met vertrouwen winkelen. Apple biedt zelfs gratis verzending over land aan.

2. Je krijgt een nieuwe batterij

Zelfs wanneer je een perfect uitziende iPad van derden krijgt weet je niet hoeveel laadcycli er nog in de batterij zitten. En het vervangen van de batterij is een dure grap. Alle gereviseerde iPads van Apple hebben een gloednieuwe batterij met volledige capaciteit. Apple vervangt ook het buitenste omhulsel van de iPad.

3. Je krijgt volledige garantie

Kijk naar de kleine lettertjes voor andere gereviseerde iPads en je zult zien dat ze ofwel een garantie van 30 tot 90 dagen hebben, of helemaal geen garantie. Alle gereviseerde iPads van Apple hebben één jaar garantie. Als er binnen dat jaar iets misgaat hoef je Apple of een andere reparateur niets te betalen voor reparaties die binnen de garantie vallen.

4. Je kunt AppleCare+ kopen

Nog beter dan de bijgeleverde garantie is de optie om AppleCare+ te kopen voor je gereviseerde iPad, wat zowel de garantie als gratis technische ondersteuning uitbreidt. AppleCare+, de speciale versie van AppleCare voor iPhones en iPads (en sommige iPods), dekt de apparaten (specifiek de batterij en defecten in materialen en vakmanschap) en de bijgeleverde kabels en voedingen.

Het AppleCare+ plan voor iPads kost 99 dollar, maar er zit een bonus bij: het dekt ook schade. Als je je apparaat kapotmaakt, of zelfs in het zwembad laat vallen, dan repareert of vervangt Apple je apparaat tegen een vaste prijs van 49 dollar (plus BTW). Je kunt van deze schadedekking tweemaal gebruik maken gedurende de looptijd van je AppleCare+ plan.

Even iets over het aanbod

Omdat Apple's aanbod van gereviseerde iPads gebaseerd is op haar steeds veranderende inventaris van gerepareerde hardware, moet je in gedachten houden dat je misschien niet altijd het precieze model waarnaar je op zoek bent zult vinden in de juiste kleur en met je juiste capaciteit.

Maar op dit moment bevat de Certified Refurbished winkel een geweldige selectie Wi-Fi en Wi-Fi + Cellulaire versies van tweede, derde, en vierde generatie iPads, naast de originele (niet-Retina) iPad mini. Hoewel Apple momenteel geen gereviseerde modellen van de huidige generatie iPads aanbiedt, moet je bedenken dat alles wat Apple wel verkoopt iOS 7 kan draaien.

Dus als je geld wilt besparen op een oudere iPad en je er zeker van wilt zijn dat je een veilige aankoop doet op de lange termijn, kijk dan eens naar Apple's Certified Refurbished winkel.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite TechHive.com, geschreven door Jonathan Seff (@jonseff). Het artikel wordt door Computer!Totaal gepubliceerd om je zo snel mogelijk van handige How To's, slimme tips en praktische oplossingen te voorzien. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regio gebonden zijn.

5 Reactie(s) op: Waarom je een gereviseerde iPad moet kopen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 januari 2014 11:07 Anoniem
  Wauw. Een oud en verouderd apparaat kopen en nog meer betalen dan voor bijv. een Nexus.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 januari 2014 14:28 darknessblade
  het komt van een amerikaanse site, dus wat verwacht je.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 januari 2014 21:28 MarkS90
  Sterker nog: leg er 100 dollar bij en je hebt een nieuwe in plaats van een paar jaar oud en verouderd model.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 januari 2014 12:45 Anoniem
  Mijn gereviseerde ipad 64gb 3G was bijna €200 goedkoper en gewoon gekocht bij Apple NL.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 juni 2014 21:45 Anoniem
  ik zoek een Ipad 2

  0643051534

  Harry
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.