Waarom ik van iPhone naar Android ben overgestapt: Deel 1

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 14 maart 2013 10:03

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Android is geweldig geworden, het toetsenbord van Android-telefoons laat het toetsenbord van iOS verbleken en het grote scherm van de Galaxy S III van Samsung laat de iPhone 5 ver achter zich als je een boek wilt lezen. Dit is deel 1 van het "overstapverhaal" van iOS naar Android.

Zo’n anderhalve maand geleden liep ik een winkel van AT&T (Amerikaanse telecomprovider, red.) binnen, overhandigde mijn iPhone 4S, en vroeg of ik van mijn onbeperkte iPhone dataplan over kon stappen op een nieuw LTE dataplan. Ik kocht de eerste generatie iPhone, helemaal in het begin, tijdens een korte en prachtige periode voordat AT&T zich realiseerde dat het aanbieden van een onbeperkt dataplan op een bijzonder vaak verkocht mobiel apparaat als de iPhone een heel slecht idee was. Als je nog onbeperkt iPhone-data had, mocht je dit houden zolang je geen wijzigingen in je abonnement aanbracht.

Het LTE Data Plan heeft daarentegen een maandelijkse limiet van 5 GB. Iedere wiskundige zal bevestigen dat 5 GB inderdaad minder is dan oneindige GB. Ik hield me vast aan dat oneindige dataplan alsof het een appartement met zogenoemde 'rent control' was in het centrum van Manhattan. Ik hield het zelfs toen bleek dat je met onbeperkte data je niet kunt aanmelden voor tethering en wifi-hotspotfuncties.

Ik vertel je dit allemaal om je een indruk te geven. Ik zou onbeperkte data niet hebben opgegeven, tenzij ik het om zou kunnen inwisselen voor iets dat ik nog liever zou willen hebben dan de mogelijkheid om 24 uur per dag, 7 dagen per week Netflix te streamen… Iets dat in de 5 jaar dat ik een iPhone in mijn bezit had niet bestond. Een geweldige Android telefoon.

Er zijn dingen veranderd

Het volgende is veranderd: Android is geweldig geworden. Het OS is geweldig geworden en de hardware is geweldig geworden. Eén van de grote voordelen van het schrijven van tech-columns is dat ik elke nieuwe telefoon die ertoe doet op het moment van lanceren ongeveer een maand mag uitproberen.

Vorig jaar pakte ik keer op keer een paradepaardje van Android opnieuw in om terug te sturen, stapte ik terug op mijn iPhone, en miste ik de volgende paar weken een geweldige functie van de hardware van de Android-telefoon of van het OS waar ik tijdens het testen afhankelijk van was geworden.

En daardoor werd mij tegen het eind van het jaar duidelijk dat ik het niet langer zag zitten om alleen maar de iPhone te gebruiken, of zelfs maar als mijn primaire telefoon. Daarom heb ik vrijwillig afscheid genomen van mijn onbeperkte dataplan. Met mijn nieuwe LTE-plan kan ik de simkaart van mijn iPhone gebruiken in andere telefoons, en gebruik maken van de hoge snelheid van alle andere digitale functies van het AT&T-netwerk.

Mijn positieve reviews van laatste iPhones en de nieuwe edities van iOS zijn altijd oprecht geweest. Wacht, “oprecht”? Soms waren ze gewoon jubelend. Ik was zo enthousiast dat ik er vaak van beschuldigd werd die dingen te zeggen omdat ik een Apple-fanboy ben.

0 Reactie(s) op: Waarom ik van iPhone naar Android ben overgestapt: Deel 1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.