VPRO-documentaire komt naar iPad

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 januari 2011 11:49

Nieuws

Tegenlicht van de VPRO komt met een documentaire die na de uitzending gratis als app voor de iPad te downloaden is. Money & Speed: Inside the Black Box, een documentaire die een reconstructie laat zien van de snelste en diepste daling van de Amerikaanse beurzen ooit, is hiermee de eerste 'iPad-documentaire in zijn soort'.

De documentaire wordt op 31 januari 2011 uitgezonden en kan na afloop als app worden gedownload. Met de documentaire wil Tegenlicht laten zien wat door het samenbrengen van het televisie- en computerscherm mogelijk is. Zo biedt de app je de mogelijkheid zelf financiële data en achtergrondinformatie te onderzoeken. De documentaire duurt 50 minuten en wordt 31 januari om 20:55 op Nederland 2 uitgezonden.

Als toelichting op de documentaire organiseert Tegenlicht op 25 januari een masterclass in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Tijdens deze masterclass geven de makers van de documentaire uitleg over het tot stand komen van de app en wat deze nieuwe vorm van storytelling inhoudt. Kijk voor meer informatie op de weblog van VPRO.

0 Reactie(s) op: VPRO-documentaire komt naar iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.