VoxPixl: Voorzie foto’s van gesproken toelichting

Door: Robin Smit | 22 augustus 2013 14:27

iPad

Er wordt vaak gezegd dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Ondanks dat deze uitspraak vaak opgaat, kan het toelichten van een foto in veel gevallen meer inzicht geven in wat er te zien is. Voor iedereen die het daar mee eens is, maar geen lange teksten bij bij gepubliceerde foto’s op Facebook wil typen, is er nu VoxPixl.

VoxPixl is een op het eerste gezicht weinig bijzondere app waarmee je foto’s kan nemen en publiceren. Wat de app echter uniek maakt is dat je alle foto’s die je publiceert kan voorzien van een gesproken toelichting. Met behulp van spraakherkenning wordt deze toelichting automatisch omgezet naar geschreven tekst. Foto’s kan je overigens ook nog voorzien van een leuk filter en het publiceren kan je doen binnen de app van VoxPixl, of op Facebook of Twitter.

Wat als eerste opvalt is dat de spraakherkenning van VoxPixl erg goed werkt, ook in het Nederlands. Zelf merkte ik dat dit vooral erg handig is wanneer je bijvoorbeeld loopt of in de auto zit en graag wat commentaar bij een foto wil geven die je hebt gemaakt. Een nadeel vind ik helaas wel dat foto’s niet zo mooi op Facebook komen als wanneer je normaal een foto plaatst.

Kortom

VoxPixl is een app waarmee je foto’s kan maken die je vervolgens kan voorzien van gesproken commentaar. Met behulp van spraakherkenning wordt dit commentaar ook omgezet naar geschreven tekst. Voornamelijk onderweg kan dit erg handig zijn. Een nadeel aan de app is helaas wel dat foto’s die je publiceert op Facebook niet zo mooi worden geplaatst als wanneer je dit normaal doet.

Beoordeling 7/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone

Download VoxPixl in de App Store

0 Reactie(s) op: VoxPixl: Voorzie foto’s van gesproken toelichting

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.