Volledige integratie tussen je iPhone, iPad en Mac

Door: Richard Veenstra | 12 december 2014 07:44

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Als iPhone-fan is de kans groot dat je naast je iPhone ook andere apparaten van Apple in huis hebt. Een iPad of Mac werkt net zo fijn als de smartphone van het bedrijf uit Cupertino. Lees hoe je al deze apparaten laat samenwerken en hoe je foto's, muziek, apps en documenten het beste synchroniseert.

De dienst iCloud van Apple is een goede hulp om al je Apple-apparaten up-to-date te houden. Al je agenda's worden erdoor gesynchroniseerd, en de notities die je op je iPhone ingeeft, vind je door iCloud op je iPad of Mac terug. Dit is slechts het topje van de ijsberg, want iCloud biedt veel meer functies die je wellicht nog niet kent. Daarnaast zijn er talloze apps van andere fabrikanten verkrijgbaar waarmee je bijvoorbeeld documenten tussen je apparaten kunt synchroniseren of foto's kunt beheren.

En als je een foto of bestand naar een ander apparaat wilt sturen, hoeft dat niet altijd via e-mail. Hiervoor zijn slimme apps te vinden die je heel wat tijd besparen. Ook lees je hoe je muziek op je iPad vanaf je iPhone bedient en hoe je het beste muziek en video van je mobiele Apple-apparaat naar hardware van Apple verstuurt. De AirPort Express en Apple TV zijn hierbij handige hulpjes bij je eigen draadloze Apple-netwerk.

Er zijn talloze apps van andere fabrikanten waarmee je documenten tussen je apparaten kunt synchroniseren of zelfs je andere apparaten kunt bedienen.

Spotify bedienen

Met Spotify Connect kun je een Spotify-sessie op een ander apparaat bedienen met je iPhone. Geweldig als je bijvoorbeeld je iPad hebt aangesloten op je stereo-installatie en je met je iPhone op de bank zit. Zorg ervoor dat je op zowel de iPhone als iPad de laatste versie van Spotify hebt geïnstalleerd en dat ze op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangemeld. Tik naast de afspeelknop op het icoontje met de luidspreker en cirkel. Tik vervolgens op de naam van je iPad. Je bedient Spotify op je iPad nu via je iPhone. Spotify Connect werkt ook met Android-apparaten samen.

Kies je iPad uit de lijst en bedien je tablet met je iPhone.

Muziek naar AirPort streamen

Als je een AirPort Express van Apple hebt, weet je wellicht dat je met het apparaatje gemakkelijk draadloos kunt printen door er een printer via een usb-kabel op aan te sluiten. Je kunt de AirPort Express echter ook via een normale audiokabel op je stereo-installatie aansluiten. Vanaf je iPhone of iPad stream je nu draadloos muziek via de Airport Express naar je installatie. Veeg met je vinger van onder het iPhone-scherm omhoog om het Bedieningspaneel te openen en tik op AirPort. Selecteer de naam van je AirPort Express en alle audio van je iPhone wordt naar de AirPort Express gestuurd. Dit werkt overigens ook met een Apple TV, daar wordt dan ook video naartoe gestreamd.

Selecteer je AirPort Express om muziek naar het apparaat te streamen.

Automatische downloads

Je iPad en iPhone zijn weliswaar twee onafhankelijke systemen met verschillende apps, maar je kunt er ook voor zorgen dat alle apps die je op je iPad downloadt ook gelijk op je iPhone beschikbaar zijn en omgekeerd. Ga naar Instellingen / iTunes en App Store. Onder Automatische Downloads zet je de schuif achter Apps aan. Je kunt de andere schuiven gebruiken om dezelfde instelling voor aangeschafte muziek, boeken en updates van apps uit de App Store te activeren. Pas op met de schuif eronder, als je Gebruik mobiele data aanzet, downloadt je iPhone ook grote apps via je mobiele verbinding.

Als je Automatische downloads aanzet, heb je op je iPhone en iPad dezelfde apps.

iTunes Match

Als je op je Mac veel muziek in je iTunes-bibliotheek hebt staan, wil je dit waarschijnlijk ook op je iPhone of iPad kunnen luisteren. Aankopen die je via de iTunes Store hebt gedaan, kun je handmatig downloaden vanuit de iTunes Store als je op Aankopen tikt en voor het cloud-icoontje achter een nummer kiest. Met iTunes Match synchroniseert Apple echter alle muziek van je iTunes-bibliotheek met al je apparaten, ook als je deze muziek bij andere winkels hebt aangeschaft, van cd hebt geïmporteerd of illegaal hebt verkregen. De dienst kost 25 euro per jaar en schaf je aan vanuit iTunes op je computer.

Met iTunes Match heb je al je muziek op al je apparaten.

2 Reactie(s) op: Volledige integratie tussen je iPhone, iPad en Mac

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 december 2014 20:36 Anoniem
  Kunnen jullie iets minder stukjes over al die Apple crap schrijven aub… Dank u!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 december 2014 15:21 Anoniem
  Het is maar wat je crap noemt. Microsoft is ook niet alles.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.