Volledig nieuwe iOS-versie mediaspeler VLC terug in App Store

Door: matthijs-van-den-broek | 19 juli 2013 08:43

Nieuws

Sinds gisteren is de immens populaire mediaspeler VLC terug in de App Store van Apple als iOS-app. Het enige wat hetzelfde gebleven is, is de naam: de app is vanaf de grond af opnieuw opgebouwd nadat de app in januari 2011 uit de App Store werd gehaald.

VLC 2.0 voor iOS kan alle soorten media- en filmbestanden afspelen in de meeste gangbare formaten zonder dat conversie naar andere bestandstypen nodig is.

Er is in de nieuwe app ook support voor ondertiteling en het weergeven van media op externe schermen of via AirPlay. Alle op de desktop versie gangbare bestandsformaten kunnen ook met de app worden afgespeeld. Verder kun je met de nieuwe app media synchroniseren via Wifi, iTunes, Dropbox of direct via het web.

Dit betekent dat je films kunt uploaden via een desktopbrowser die met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden is als het iOS-apparaat. De app kan ook via het netwerk streamen. VLC 2.0 voor iOS lijkt op de eerdere versie, aldus de eerste testers, meldt iPhoneclub. Op het hoofdscherm krijg je alle beschikbare mediabestanden te zien, die je snel kunt herkennen aan de hand van miniaturen. Je tapt erop om het afspelen te starten. De belangrijkste functies van de nieuwe VLC-app op een rij:

[list type="bullets"]Wi-Fi-uploads: Je kunt video’s direct via een webbrowser op Mac of pc uploaden naar de iOS-versie van VLC.

Dropbox-integratie: Je speelt video’s direct vanuit Dropbox af, of download het bestand eerst om offline te kunnen afspelen.

Downloaden van het web: Elk bestand van elke webserver kun je downloaden om offline te kunnen afspelen.

Netwerkstreaming: Net als bij AirVideo kun je films en series streamen via het netwerk. Elke netwerkstream die door de VLC-mediaspeler op de desktop wordt ondersteund, werkt ook in de app.

Integratie met apps van derden: Apps die deelfuncties bevatten, kunnen ook VLC voor iOS gebruiken.

Videofilters: Je kunt de instellingen van de video tijdens het afspelen aanpassen, bijvoorbeeld helderheid, verzadiging en gamma.[/list]

De afgelopen maanden was er al een goede proefversie van VLC 2.0 beschikbaar voor Android, iOS gebruikers moesten nog even wachten. De app is de afgelopen uren uitgerold in onder anderen Australie en Nieuw Zeeland, en kwam dus “langzaam” onze kant op. Op dit moment is de App hier te downloaden in de NL appstore. We zullen hem binnenkort volledig testen om te kijken of hij inderdaad zo goed is als overal al wordt beweerd.

0 Reactie(s) op: Volledig nieuwe iOS-versie mediaspeler VLC terug in App Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.