Volkswagen integreert iPhone in Volkswagen Beetle

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 april 2013 12:27

iPad

Volkswagen brengt volgend jaar de iBeetle op de markt, een variant van de moderne Volkswagen Kever met iPhone-integratie. De integratie maakt het voor Beetle-eigenaren onder andere mogelijk berichten die op de iPhone worden ontvangen voor te laten lezen via de speakers in de auto.

De iBeetle, die in 2014 bij de dealer moet staan, wordt voorzien van een dock waarin gebruiker hun iPhone kunnen plaatsen. Volkswagen ontwikkelt daarnaast een speciale iPhone-app die is geoptimaliseerd voor de Volkswagen Beetle. Deze app kan niet alleen worden gebruikt op het moment dat de iPhone in het dock in de Beetle is geplaatst, maar ook op het moment dat de smartphone los in de auto ligt. Het is niet bekend hoe de iPhone in dit geval verbinding maakt met de auto, maar het is waarschijnlijk dat deze verbinding via Bluetooth tot stand komt.

Volkswagen voorziet de 'iBeetle' van een iPhone-dock

Muziek afspelen via Spotify

Gebruikers kunnen via de speciale app allerlei features van hun iPhone integreren in de Beetle. Zo kunnen zij via Spotify streaming muziek afspelen in de auto, ontvangen berichten laten voorlezen via de speakers van de auto en foto's die zij in de auto maken automatisch op sociale netwerken laten verspreiden. De app maakt het ook mogelijk routes, rijtijden en afstanden naar verschillende locaties te vergelijken en op te zoeken hoeveel benzine je in totaal kwijt bent voor deze ritten.

De iBeetle moet in 2014 bij de Volkswagen-dealers in de showroom staan

Daarnaast kan de iPhone worden ingezet als boordcomputer die allerlei informatie over de auto toont. Denk hierbij aan een meter om de g-krachten die in onder andere bochten vrijkomen zichtbaar te maken, een temperatuurmeter voor zowel olie als koelwater, een kompas en een chronometer om te kunnen achterhalen hoe lang je exact over een ritje of een bepaalde afstand hebt gedaan.

De iPhone kan ook worden ingezet als een boordcomputer

Ben je op weg met de auto en wil je je locatie even snel doorgeven aan vrienden? De iPhone-app voor de Beetle maakt het mogelijk de locatie van de auto als een digitale ansichtkaart door te sturen naar vrienden. Om gebruikers te stimuleren alle features van de iPhone-app te gebruiken kunnen zij mijlpalen behalen door verschillende functionaliteiten te gebruiken. De app toont iedere keer als de iPhone uit het dock wordt gehaald welke mijlpalen de gebruiker die rit heeft behaald.

0 Reactie(s) op: Volkswagen integreert iPhone in Volkswagen Beetle

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.