Volgende klap voor providers: FaceTime binnenkort mogelijk via 3G ?

Door: jalmar-westerhoff | 09 juni 2011 12:35

Nieuws

In de betaversie van IOS 5 zijn concrete aanwijzingen gevonden voor FaceTime via een 3G verbinding. Momenteel is FaceTime alleen via WI-Fi mogelijk. Een lezer van 9to5Mac ontdekte de mogelijkheid en stuurde een foto in.

De foto doet vermoeden dat FaceTime via een 3G verbinding mogelijk wordt gemaakt in IOS 5. Er gingen al eens eerder geruchten rond over facetimen op deze manier. Mocht het straks ook in Nederland werken via 3G, dan zullen de providers daar zeker niet blij mee zijn.

Foto van 9to5Mac.

Providers

Met alle heisa rondom applicaties als WhatsApp en Skype, zal facetimen via 3G de volgende klap in het gezicht van providers zijn. Zodra je in een gesprek FaceTime aanzet, wordt er volledig overgeschakeld. Er worden dan geen belminuten meer gerekend. FaceTime wordt in het Midden-Oosten door sommige operators al geblokkeerd.

Minister Verhagen liet toevallig gisteren nog weten dat hij het voorstel van de Tweede Kamer omarmt om de vrije toegang tot internet in de wet op te nemen. Hij voelt niks voor het plan van providers om meer te rekenen voor mobiel internet, dit zou ook een groen licht kunnen geven voor facetimen via 3G. Maar laten we niet op de zaak vooruit lopen, het is nog niet helemaal zeker of FaceTime in IOS 5 zal werken via 3G...

Met behulp van een jailbreak is het echter al een tijdje mogelijk te facetimen via een 3G verbinding, dat liet 9to5Mac vorig jaar al zien.

[youtube]_Kq7Ckcgp0o[/youtube]

IOS 5

Apple liet afgelopen maandag al een voorproefje van iMessage zien, eenzelfde soort applicatie als WhatsApp of BlackBerry-Messenger uitsluitend voor iPhone-gebruikers. De nieuwe dienst zal standaard in IOS 5 worden geïntegreerd, benieuwd hoe providers in Nederland daar op zullen reageren ;)

0 Reactie(s) op: Volgende klap voor providers: FaceTime binnenkort mogelijk via 3G ?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.